Rôzne

Spríjemnili nám sviatky. Aký osud ich teraz čaká?

V minulom roku sa od bratislavských kontajnerov odviezlo 125 ton stromčekov.

Ilustračný obrázok k článku Spríjemnili nám sviatky. Aký osud ich teraz čaká?
5
Galéria
Zdroj: TASR

V Bratislave sa už začal zber a odvoz vyhodených vianočných stromčekov. Až do konca marca ho zabezpečuje mestská spoločnosť Odvoz a likvidácia odpadu (OLO).

Kam s nimi?

OLO odporúča, aby sa stromčeky bez ozdôb ukladali k stanovištiam zberných nádob (bytovky), k najbližšiemu stojisku na triedený odpad (rodinné domy) alebo ich možno bezplatne odovzdať v zbernom dvore na Starej Ivánskej ceste. Firma o tom informovala na svojej webovej stránke.

V uplynulých rokoch sa spracovanie vianočných stromčekov OLO pokúšalo riešiť v kompostárni aj v Zoologickej záhrade ako krmivo.

Zlé odzdobenie

Zlyhávalo to však na ich nedostatočnom odzdobení. Ostávali na nich zabudnuté kúsky ozdôb, háčiky či zvyšky po cukrovinkách a zvieratám mohli ublížiť.

Stromčeky sa preto po rozdrvení energeticky zhodnocovali s ďalším komunálnym odpadom v spaľovni. V tomto roku na rozdiel od minulosti stromčeky pre OLO zhodnotia obchodné spoločnosti s príslušným oprávnením.

Štatistika zberu vianočných stromčekov  
2014 84 ton
2016 99 ton
2017 112 ton
2018 128 ton
2019 125 ton
Odvoz vianočných stromčekov
5
Galéria
Zdroj: TASR

Chcete dostávať pravidelný prísun čerstvých správ z Bratislavy a okolia? Sledujte nás na Facebooku, Instagrame a Twitteri.

Zdroj: bratislava.dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM