Tomáš Stupavský Rôzne

Ak nemusíte, vlakom dnes necestujte. Železnice hlásia výrazne meškanie

Cestujúci na hlavnom ťahu Košice – Bratislava musia počítať s výrazným meškaním vlakov. Husté sneženie a popadané stromy paralyzovali od polnoci železničnú dopravu na úseku Východná – Kráľova Lehota, informovala hovorkyňa Železníc Slovenskej republiky Martina Pavliková. Vyzýva ľudí, aby necestovali

Ilustračný obrázok k článku Ak nemusíte, vlakom dnes necestujte. Železnice hlásia výrazne meškanie
Zdroj: TASR

Ťažký sneh podľa hovorkyne napadal na niektorých miestach až do výšky 40 centimetrov, na niektorých miestach je poškodené aj trakčné vedenie. Čakajúce vlaky sa zatiaľ nachádzajú v staniciach, cestujúcich pravidelne informujú.

„Nasadenie náhradnej autobusovej dopravy je v tomto úseku problematické, nepriaznivá situácia je aj na cestách,“ uviedla Pavliková. Pre situáciu na trati zasadá štáb zimnej ochrany regionálneho pracoviska v Žiline. Pracovníci železníc popadané stromy odstraňujú.

Podľa slov Pavlikovej obmedzená je aj železničná doprava v úsekoch Čadca – Krásno nad Kysucou, kde sa jazdí po jednej koľaji. Stromy popadali na trať v úseku Bartošova Lehôtka – Banská Štiavnica, v časti Banská Bystrica – Brezno a v úseku Tisovec – Hnúšťa. S meškaním musia cestujúci počítať aj na úseku Kriváň – Lovinobaňa, kde rýchlik narazil do spadnutého stromu. V časti Mlynky – Dobšinská ľadová jaskyňa je nasadená fréza.

Zdroj: TASR
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM