Nina Táborská Rôzne

Aj cyklisti patria do mesta: Už zajtra dajú o sebe vedieť aj tí bratislavskí

Počuli ste už o Critical Mass? Ide o hromadnú cyklojazdu, ktorá sa uskutoční už zajtra v rámci podujatia Bratislava pre všetkých, a ktorá má Bratislavčanom ukázať, že aj cyklisti patria do mesta. Jej cieľom je tiež zdôrazniť potrebu nových cyklotrás a podmienok pre vyššiu bezpečnosť cyklistov.

Ilustračný obrázok k článku Aj cyklisti patria do mesta: Už zajtra dajú o sebe vedieť aj tí bratislavskí
Zdroj: Dnes24.sk

„Critical mass sa robí zhruba v 1200 mestách na celom svete a ide o jazdu, ktorá chce ukázať všetkým, že cyklisti sú v uliciach a aby boli viac rešpektovaní. Na druhej strane je to aj oslava mestskej cyklistiky a môžem povedať, že je to veľmi pozitívne vnímané podujatie,“ povedal pre Bratislava24.sk Tomáš Peciar z Cyklokuchyne.

Viac o tom, čo sa „varí“ v Cyklokuchyni sa dočítate tu: ROZHOVOR: Starým bicyklom vrátia život a naučia to dokonca aj vás! Viete, čo všetko sa varí v Cyklo Kuchyni?

Tohtoročná veľká cyklojazda Critical Mass oslavuje päť rokov a prinesie bohatý sprievodný program. „Táto cyklojazda určite pomohla rozvoju cyklistiky ako-takej, stretáva sa tu partia nielen Cyklokuchyne a Cyklokoalíce a je super, že tento rok oslávime spoločne so všetkými nadšencami pre cyklodopravu už piaty rok,“ dodal Peciar.

Podrobný program:

  • 17:00 Stretnutie na nám. SNP
  • 17:30 Vystúpenie DRUMSTAS (členovia LA3no Cubano)
  • 17:50 Predstavenie nového Hurá soundsystému
  • 17:55 Príhovory
  • 17:59 Konferenčný hovor na iné CriticalMassy po Slovensku
  • Štart jazdy!

Celú jazdu budú navyše sprevádzať artisti zo SLOVAK ARTIST COMMUNITY a RecirkUs. Približne o 20:30 bude Critical Mass pokračovať afterparty s TBA! DJs, Selectors a určite vás poteší aj teplé jedlo a nápoje za dobrovoľný príspevok.

Pokiaľ by ste sa radi zúčastnili no nemáte práve vlastný bicykel, ešte dnes si môžete rezervovať Biely bicykel TU.

Ak sa chcete o týchto bicykloch dozvedieť viac, dočítate sa to v zaujímavom rozhovore tu: Rozhovor: Biele bicykle ako odmena pre aktívnych Bratislavčanov

Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM