han Krimi

ZVRAT v kauze postrelenej kadetky: Inštruktor mal ZÁKAZANÉ viesť strelecký krúžok!

Na povrch sa dostala nová informácia ohľadom streľby, ktorá sa stala pred týždňom na policajnej akadémii v Bratislave.

Ilustračný obrázok k článku ZVRAT v kauze postrelenej kadetky: Inštruktor mal ZÁKAZANÉ viesť strelecký krúžok!
Zdroj: Facebook.com/Akadémia Policajného zboru v Bratislave

Najnovšie informácie o nešťastnej streľbe, pri ktorej bola vážne zranená 20-ročná kadetka, nabrali iný smer. Podľa portálu Aktuality.sk nedošlo k incidentu na výcviku, ale na krúžku.

„Nový vedúci katedry mu zakázal viesť strelecký krúžok na streleckom polygóne akadémie. Od pána Šeparneva (ten, čo postrelil kadetku, pozn. red.) mal deklarované, že sa krúžku bude ďalej venovať až koncom marca na strelnici, nie na polygóne,“ vysvetľuje rektorka policajnej akadémie Lucia Kurilovská.

Inštruktor je bez práce

Po incidente už inštruktor nie je na policajnej akadémii a polícia rieši prípad ako prečin ublíženia na zdraví. Našťastie, mladá kadetka sa prebrala z umelého spánku a jej stav sa stabilizoval. Naďalej však zostáva pod dohľadom lekárov, keďže utrpela vážne zranenie chrbtice.

„Pedagóg Šeparnev prišiel na Slovensko z Ruska. Je absolventom Kolomenského štátneho pedagogického inštitútu, kde v roku 2002 vyštudoval odbor telesná výchova. Už na Slovensku v roku 2014 absolvoval rigorózne konanie v odbore psychológia na Paneurópskej vysokej škole. Na akadémii pôsobil od roku 2013 ako externista,“ píše portál Aktuality.sk.

„Od roku 2018 bol ako civilný zamestnanec asistentom na katedre telesnej výchovy. Pred dvoma rokmi absolvoval doplňujúce pedagogické štúdium na trénera streľby, ktoré poskytuje Slovenský strelecký zväz,“ doplnil spomínaný web.


FOTO: ilustračné

Ďalšie aktuálne a zaujímavé správy z domova a zo sveta nájdete aj na našej stránke Dnes24 a Facebooku.

Môže vás zaujímať:

Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM