Rôzne Správy

Zvíťazia na Blumentálskej cyklisti či autá? O ďalšej rekonštrukcii ulice sa bude diskutovať

Starostka Starého Mesta bude s obyvateľmi hovoriť o ďalšej plánovanej obnove Blumentálskej ulice. Stretnutie sa uskutoční v pondelok.

Ilustračný obrázok k článku Zvíťazia na Blumentálskej cyklisti či autá? O ďalšej rekonštrukcii ulice sa bude diskutovať
10
Galéria
Zdroj: Radoslav Števčík Facebook

Starostka Starého Mesta Zuzana Aufrichtová pozýva Staromešťanov na prvé verejné stretnutie. Bude sa týkať rekonštrukcie Blumentálskej u­lice.

Ako ďalej s Blumentálskou ulicou?

Cieľom stretnutia je informovať obyvateľov Blumentálskej ulice a tiež ďalších obyvateľov Starého Mesta o súčasnom stave a návrhoch riešenia ďalšej realizácie projektu cyklocesty na Blumentálskej. „Viacerí z vás sa obrátili na mňa alebo na úrad Starého Mesta s námietkami, ba až rozhorčením z toho, ako prebiehala príprava a realizácia projektu cyklocesty na Blumentálskej. Budem veľmi rada, keď sa stretnutia zúčastníte, aby sme spoločne našli riešenie a vyriešili vzniknutú situáciu,“ informuje starostka Zuzana Aufrichtová na webe Starého mesta.

Na stretnutie sú pozvaní poslanci 7. volebného obvodu Tomáš Dentico, Martin Gajdoš, Petra Hitková, Juraj Mikulášek a budú na ňom zastúpené aj všetky dotknuté oddelenia – investičné, životného prostredia, správnych konaní a verejného poriadku a dopravy. Stretnutie sa uskutoční v pondelok 28. januára 2019 od 17:00 do 18:30 hod. v Staromestskej sále na Vajanského nábreží č 3.

Podľa potrálu YIMBA sa po prvej etape rekonštrukcie ozvala skupina ľudí, pre ktorú je nový stav neprijateľný, keďže znižuje komfort pre užívateľov automobilov.

„Kameňom úrazu je úbytok parkovacích miest (približne o tretinu) v dôsledku transformácie parkovania z kolmého na pozdĺžne, ako aj zjednosmernenie ulice, čo predĺži jazdu automobilom o minútu či dve. Výmenou za to sa upravili chodníky, pribudla segregovaná cyklotrasa a odstránil asfalt okolo stromov, ktoré majú teraz lepšie podmienky pre rast a pohlcovanie vody,“ píše yimba.sk.

Ulica je momentálne príjemná a bezpečná. Zostáva však otázkou, či to takou zostane aj naďalej.

Rekonštrukcia Blumentálskej ulice
10
Galéria
Zdroj: Radoslav Števčík Facebook
Zdroj: bratislava.dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM