Správy

Župný pohár prilákal tisícky zvedavcov. Cyklistické podujatie sa v sobotu uzavrelo posledným pretekom

Séria cyklistických podujatí Župný pohár sa sobotňajším Škoda Stupava Trophy 2015 pre tento rok uzavrela. V sobotu sa do stupavského Zámockého parku prišlo na športovcov pozrieť viac ako 2-tisíc návštevníkov.

Ilustračný obrázok k článku Župný pohár prilákal tisícky zvedavcov. Cyklistické podujatie sa v sobotu uzavrelo posledným pretekom
Zdroj: TASR

„Župný pohár je naše tradičné športové podujatie, ktoré roky podporujeme. A nielen my ho podporujeme, ale hlavne návštevníci. Návštevnosť rastie z podujatia na podujatie, atmosféra je vždy skvelá, organizácia dokonalá a cyklisti ctia fair play," vyjadril sa predseda Bratislavského samosprávneho kraja Pavol Frešo, ktorý nad Župným pohárom už tradične prebral záštitu.

Župný pohár, séria šiestich cyklistických podujatí, sa v sobotu uzavrel posledným pretekom Škoda Stupava Trophy 2015, ktorý je najväčším pretekom v horskej cyklistike na Slovensku. Aj preto stupavský Zámocký park privítal počas soboty 872 pretekárov zo 14 krajín.

Prvé tri víťazné miesta si v každej kategórii odniesli reprezentanti zo Slovenska, Čiech a z Maďarska. Najdlhšiu trať, rovných 105 kilometrov, v kategórii žien vyhrala Slovenka Michaela Maláriková, na druhom mieste skončila Szilvia Cseri z Maďarska a bronz získala opäť Slovenka, Barbora Škandíková. Z mužov bol na najdlhšej trati najrýchlejší Slovák Andrej Kubiš, druhý skončil Čech Karel Hartl a striebro opäť išlo na Slovensko, Jakubovi Michalcovi.

Partnerom Župného pohára bola aj Krajská organizácia cestovného ruchu Bratislava region tourism. Jej výkonný riaditeľ Lukáš Dobrocký sa po poslednom preteku vyjadril: „Župný pohár, ako najväčšie cyklo-podujatie v regióne bol aj pre nás ideálnou príležitosťou ukázať návštevníkom a možno aj domácim možnosti športového vyžitia v kraji. Často sa nám stáva, že ani domáci niekedy nevedia, čo sa skrýva len pár kilometrov od ich domu."

Zdroj: TASR
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM