han Iné športy Šport

Župan Droba navštívil 95-ročnú legendárnu trénerku: Vďaka nej máme olympijské zlato!

Predseda Bratislavského samosprávneho kraja Juraj Droba vyjadril krásnym gestom vďaku bývalej krasokorčuliarskej trénerke Hilde Múdrej, ktorá koučovala Ondreja Nepelu.

Ilustračný obrázok k článku Župan Droba navštívil 95-ročnú legendárnu trénerku: Vďaka nej máme olympijské zlato!
4
Galéria

Pani Múdra doviedla v roku 1972 svojho vtedajšieho zverenca k olympijskému zlatu. Stalo sa tak na zimnej olympiáde v japonskom Sappore.

Aktuálne má Hilda múdra 95 rokov a svojou návštevou ju poctil aj bratislavský župan.

„Narodila sa vo Viedni, ale vydala sa za Slováka a zostala v Bratislave. Jej práca písala dejiny krasokorčuľovania a je mi nesmiernou cťou, že som ju mohol stretnúť osobne. V súčasnosti má pani Múdra 95 rokov, žije v zariadení sociálnych služieb a už je, žiaľ, odkázaná na pomoc. Ja som ju navštívil, aby som jej v mene župy odovzdal Výročnú cenu Samuela Zocha, ktorú udeľujeme mimoriadnym ľuďom za prínos pre kraj,“ napísal Juraj Droba na sociálnej sieti.

Ďalšie aktuálne témy

Slová Drobu

„Stretnúť túto výnimočnú osobnosť bol pre mňa aj silný osobný zážitok. Vážim si, že som jej mohol v mene nás všetkých poďakovať. A na záver malá zaujímavosť: pani Múdra si korčule obúvala aj po 80-ke, zastavilo ju až zranenie. Pre nás mladších môže byť inšpiráciou nielen dosiahnutím úspechov, ale aj láskou k životu ako takému,“ dodal Droba.

Aj toto vás môže zaujať:

Hilda Múdra - trénerka Ondreja Nepelu
4
Galéria
Zdroj: TASR
Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM