Maros Palesch Futbal

Župa podporí amatérsky futbal v regióne

Bratislavský samosprávny kraj podporí  na prelome rokov 2011-2012 mládežnícky futbal prostredníctvom tradičného zimného turnaja starších žiakov, ktorý pravidelne  organizuje Bratislavský futbalový zväz (BFZ).

Oznámil to bratislavský župan Pavol Frešo na spoločnom stretnutí s vedením Slovenského futbalového zväzu (SFZ) a BFZ v Slovenskom Grobe. Turnaj bude prebiehať od 4. decembra 2011 do 18. februára 2012 na Strednej odbornej škole Pánty v Rači, ktorá je v zriaďovateľskej pôsobnosti BSK.

„Bratislavská župa pokračuje v spolupráci s Bratislavským futbalovým zväzom tým, že pre budúci rok pripravujeme dohodu, ktorá bude orientovaná hlavne na mládež a na futbal, ktorý je priamo v území, to znamená aby sa dotýkal skoro všetkých 7 tisíc registrovaných hráčov. Cieľom je podporiť všetky kluby rovnomerne a spravodlivo,“ povedal Pavol Frešo.

Na stretnutí s vedením BFZ a SFZ v Slovenskom Grobe sa začiatkom týždňa zúčastnilo približne 100 predstaviteľov futbalových klubov z Bratislavského kraja. Na území BSK je podľa údajov BFZ organizovaných 91 klubov a 373 mužstiev od prípraviek po dospelých, v ktorých hráva viac ako 7 tisíc registrovaných hráčov.

Zdroj + foto: BSK, Iveta Tyšlerová

BFZ
3
Galéria
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM