Adriana Banásová Správy

ZŠ v Jarovciach trápi malá kapacita

Základnú školu (ZŠ) v Mestskej časti Bratislava Jarovce trápi viac ako nedostatok učebníc málo miesta pre všetkých záujemcov o štúdium v tejto škole. Potvrdila to nová riaditeľka školy Eva Ondrášeková.

Ilustračný obrázok k článku ZŠ v Jarovciach trápi malá kapacita
Zdroj: Dnes24.sk

„Základná škola praská vo švíkoch. Obec síce pripravuje zvýšenie jej budovy o jedno poschodie, kde by sa vybudovalo sedem až osem tried, ale prvá etapa nadstavby, ktorej realizácia by mala priniesť škole tri nové triedy, prichádza do úvahy najskôr v priebehu roka 2016 až 2017," vysvetlila riaditeľka.

Do ZŠ zapísali na tento školský rok 47 detí.

„Prijali sme však len 25 detí. Všetky sú z Jaroviec. Ostatným sme pre nedostatok miesta nemohli vyhovieť," skonštatovala riaditeľka s tým, že v budúcom roku bude situácia ešte horšia, pretože v miestnej materskej škole je v prípravnom predškolskom ročníku 36 detí.

„Tie sa už do jednej triedy nezmestia. Preto bude potrebné otvoriť dve triedy pre prvákov,“ dodala Ondrášeková.

Ako dočasné riešenie chcú rozdeliť najväčšiu triedu na dve. Budú v nich dva ročníky s najmenším počtom žiakov.

„To však postačí naozaj len na jeden rok,“ dodala Ondrášeková s tým, že pokiaľ ide o knihy, problém vidí najmä v chýbajúcej učebnici „Technika“, ktorá má byť súčasťou „Sveta práce a techniky“, nového predmetu inovovaného štátneho vzdelávacieho programu pre žiakov piateho ročníka základných škôl.

ilustračná foto

Zdroj: TASR
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM