Rôzne Správy

Zmena počasia: Začiatkom budúceho týždňa hrozia mrznúce zrážky a poľadovica

Začiatkom budúceho týždňa má doraziť na Slovensko oteplenie. Hrozí však tvorba poľadovice.

Ilustračný obrázok k článku Zmena počasia: Začiatkom budúceho týždňa hrozia mrznúce zrážky a poľadovica
Zdroj: TASR

Do konca týždňa má ešte zotrvať chladné počasie s teplotami, ktoré sa budú aj počas dňa pohybovať pod nulou. Oteplenie má prísť v priebehu pondelka. Podľa imeteo.sk postupujúci teplý front môže priniesť výrazný mrznúci dážď.

„Oteplenie k nám totiž prinesie teplý vzduch, ktorý bude postupovať od západu. Problémom však je, že naša oblasť bude stále v chladnom vzduchu. Teploty v noci z nedele na pondelok, kedy sa aktuálne očakáva postup teplého frontu poklesnú na +1 až –3 °C,“ vysvetľuje portál.

Problémom podľa imeteo.sk môže byť, že zatiaľ čo vo výškach bude +5 °C, tak pri zemi budú len –3 °C, čo by znamenalo tvorbu ľadovej vrstvy.

„Tá by mohla pokryť elektrické vedenia, stromy, autá a najmä cesty na ktorých to môže byť veľmi nebezpečné. Postup teplého frontu je aktuálne plánovaný na noc z nedele na pondelok,“ dodáva portál.

Ako uvádza imeteo.sk podľa aktuálnych výstupov pôjde na našom území na mnohých miestach o mrznúce zrážky, ktoré môžu spôsobovať značné problémy. Pripomína však, že do konca týždňa je ešte ďaleko a načasovanie frontu sa môže zmeniť.

Foto: ilustračné

Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM