Krimi

Zlodej využil nepozornosť vodiča. Skôr ako stihol vykradnúť luxusné auto, prichytila ho priamo pri čine polícia

Mercedes triedy ML zaparkovaný na Herlianskej ulici v Bratislave opustil jeho majiteľ v stredu (7.10.) popoludní v domnienke, že ho zamkol. Nestalo sa tak. Jeho nepozornosť využil 35-ročný Roman Z., ktorý do luxusného voza bez použitia násilia vnikol a začal ho zvnútra prehľadávať.

Ilustračný obrázok k článku Zlodej využil nepozornosť vodiča. Skôr ako stihol vykradnúť luxusné auto, prichytila ho priamo pri čine polícia
Zdroj: TASR

Bratislavčan pri vlámaní spolupracoval s dosiaľ neznámym spolupáchateľom. Nezastavilo ho pritom, že bol za podobný čin v predchádzajúcich dvoch rokoch odsúdený. Tentoraz však jeho konanie spozorovali priamo kriminalisti bratislavského krajského policajného riaditeľstva, ktorí zasiahli.

„Romana na mieste v súlade so zákonom obmedzili na osobnej slobode a predviedli na príslušné oddelenie Policajného zboru,“ informovala bratislavská krajská policajná hovorkyňa Lucia Mihalíková.

Muž bol umiestnený v cele policajného zaistenia a následne aj obvinený z prečinu krádeže v štádiu pokusu formou spolupáchateľstva. Polícia prípad realizuje v takzvanom superrýchlom konaní.

„V tejto súvislosti vyzývame občanov, aby sa pri opúšťaní zaparkovaného vozidla nespoliehali len na diaľkové ovládanie a centrálne uzamykanie, ale uzamknutie svojho vozidla skontrolovali aj mechanicky,“ doplnila hovorkyňa KR PZ Bratislava.

Zdroj: TASR
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM