Nina Táborská Kultúra

Zistili sme pre vás: Viete kto všetko zavíta do Bratislavy v novom roku? Na týchto koncertoch môžete byť aj vy

Rok 2016 prinesie do Bratislavy hneď niekoľko speváckych hviezd svetového formátu. Pozrite si prehľad tých najzaujímavejších koncertov, ktoré si v hlavnom meste budete môcť vychutnať aj vy.

Ilustračný obrázok k článku Zistili sme pre vás: Viete kto všetko zavíta do Bratislavy v novom roku? Na týchto koncertoch môžete byť aj vy
Zdroj: TASR

19. január 2016, ENNIO MORRICONE

Po obrovskom úspechu minuloročného turné sa Ennio Morricone vracia s novým turné – The 60 years of music. Už 19. januára sa predstaví bratislavskému publiku na Zimnom štadióne O.Nepelu. Ako informuje sieť Ticketportal, celé zimné turné ho bude doprevádzať Český národný symfonický orchester, veľký spevácky zbor a ako sólistka vystúpi sopranistka Susanna Rigacci.

Ennio Morricone sa preslávil hlavne hudbou k westernom. Celkovo skomponoval hudbu k viac ako 500 filmom a seriálom. "Je to génius emócií, ktoré je schopný majstrovsky zachovať a prebudiť v každom človeku.

SLOVNAFT Arena / Čas: 20:00 / Cena: od 59 eur

5. február, PAUL ANKA

Paul Anka vstúpil na svetové pódia vďaka piesni Diana, ktorú nahral ešte vo svojich 15-tich rokoch. Obrovská osobnosť svetovej populárnej hudby, ktorá spolupracovala s menami ako Frank Sinatra, Bud-dy Holly, Frankie Lyman či Chuck Berry sa predstaví bratislavskému publiku už o pár mesiacov v Incheba Expo Aréne. Paul Anka je totiž nielen spevákom, ale taktiež skvelý textárom a skladateľom. Je autorom mnohých svetových hitov., napríklad najslávnejšia Sinatrova pieseň „My Way“ či hit Toma Jonesa „She´s a Lady“ prináleží práve jemu.

Ako informuje Ticketportal, veľký úspech Paula Anky mala taktiež spolupráca s kráľom popu Michaelom Jacksonom, pre ktorého napísal svetovo úspešnú skladbu „This Is It“. Je taktiež autorom piesne „Love Never Felt So Good“, ktorá bola vydaná ako Jacksonove posmrtné dielo.

Incheba Expo Arena / Čas: 20:00 / Cena: od 39 eur, VIP: 199 eur

15. marec, EROS RAMAZZOTTI

Ikona talianskej, ale i svetovej pop music zavíta v rámci turné Perfetto aj do hlavného mesta. Ako informuje Ticketportal, turné sa viaže k vydaniu albumu s rovnomenným názvom, ktorý uzrel svetlo sveta 8. mája 2015. Od tohto času sa už stihol album umiestniť v top 10 rebríčku najpredávanejších albumov vo viac ako 60 krajinách sveta.

Bratislava sa môže tešiť na skladby zo spomínaného najnovšieho albumu, ale nepochybne sa na rad dostanú aj Erosove najväčšie hity.

SLOVNAFT arena / Čas: 19:00 / Cena: od 40 do 199 eur (VIP)

6. apríl 2016, HOLLYWOOD UNDEAD

Energická zmes rocku, rapu a metalu v spojení s tanečnými a alternatívnymi prvkami v podaní svetoznámych Američanov zaznie už 6.4. v Rafinery Gallery v Bratislave. Kalifornskí rodáci svoje publikum vždy radi prekvapia. V ich rozmanitej tvorbe nechýbajú vážnejšie piesne ani také, ktoré sú vhodné na divokú párty. V aktuálnom prúde ich považujú za nástupcov aj takých kapiel, ako Slipknot, Limp Bizkit či Korn.

Prudký rast popularity skupiny podčiarkol tento rok vydaný štvrtý štúdiový album Day of The Dead, ktorý predstavili rovnomenným singlom.

Rafinery Gallery, Bratislava / Čas: 19:45 / Cena: 17 eur predpredaj, na mieste 20 eur

15. jún 2016, BOBBY MCFERRIN

„Don’t Worry, Be Happy“! Kto by už nepoznal túto známu pieseň? Americký džezový a capella spevák, skladateľ a dirigent Bobby McFerrin, ktorého najviac preslávila práve spomínaná pieseň, roztancuje spolu s kapelou Starú tržnicu už 15. júna.

Stará tržnica / Čas: 20:00 / Cena: od 79 do 129 eur

8. decembra 2016, JOSE CARRERAS

Posledné celosvetové koncertné turné pod názvom „A Life in Music“ (Život v hudbe) odohrá aj v Bratislave absolútna legenda svetovej opery, fenomenálny José Carreras. Legendárny tenor José Carreras s nálepkou „the nicest man in opera“, teda „najmilší človek v opernom svete" sa na opernú scénu vrátil v roku 2014 po osemročnej odmlke. Ako informujte Ticketportal, spoločne s vynikajúcim orchestrom pod taktovkou maestra Davida Gimeneza ponúkne publiku program pozostávajúci z nádherných melódií úchvatného obdobia „Belle Époque“ a motívov z opery, operety a muzikálu.

Rodák z Barcelony má vo svojom repertoári okolo 600 titulov rôznych štýlov od barokovej po súčasnú hudbu a viac ako 60 opier.

Zimný štadión O. Nepelu / Čas: 19:30 / Cena: Od 79 do 139 eur

Lístky na všetky koncerty si môžete zakúpiť v sieti Ticketportal.

Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM