Nina Táborská Samospráva

Zimná služba dopravného podniku bude aj túto noc plne v pohotovosti

Vzhľadom na ďalšiu aktuálnu predpoveď počasia na noc z utorka na stredu, ktorá hlási opäť nízke nočné teploty až do -10 stupňov Celzia, DPB opätovne vyšle svojich pracovníkov do terénu. Zároveň sa postarajú o vozidlá MHD, aby boli pripravené na ráno.

Ilustračný obrázok k článku Zimná služba dopravného podniku bude aj túto noc plne v pohotovosti
Zdroj: TASR

Zastávky budú čistené od snehu na celú dĺžku, v prípade električkových zastávok pre zastavenie dvoch vlakov, zároveň budú opätovne posypané soľou. Bratislava24.sk o tom informovala vedúca odboru marketingu a komunikácie podniku Zuzana Vachová.

Do nočnej zmeny nasadí DPB posilnené skupiny zamestnancov, ktorí budú štartovať vozidlá MHD, posypávať výhybky, zabezpečovať zjazdnosť tratí MHD a v nepretržitej prevádzke budú nasadené aj námrazové vozidlá, ktoré zabezpečia zjazdnosť tratí a trakčného vedenia.

Dispečing Dopravného podniku je neustále v teréne monitoruje situáciu. Zároveň je v kontakte s dispečingom Magistrátu hlavného mesta.

Meteorológovia SHMÚ predpovedajú na noc teploty mínus 10 stupňov Celzia. Preto budú zamestnanci DPB v pohotovosti aj v noci z utorka na stredu. Cieľom je zabezpečiť bezproblémovú raňajšiu výpravu vozidiel MHD, vysvetlila Vachová.

Počas včerajšieho večera a uplynulej noci bolo nasadených na tieto práce v teréne takmer 100 zamestnancov DPB. V teréne čistilo zastávky až 79 zamestnancov, ďalší pracovníci boli vyčlenení na čistenie prestavníkov a koľajových zvrškov. Vykonávalo sa aj čistenie obratísk a elektronických prestavníkov.

Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM