Rôzne

Židovská ulica rozkvitne rozmanitými trvalkami. Pribudnú aj nové lavičky, FOTO

Na troch plochách na Židovskej ulici bude záhonový parčík. Pribudnú tu stromy, kry, trvalky a trávnaté plochy, mobilná zeleň, ale aj lavičky.

Ilustračný obrázok k článku Židovská ulica rozkvitne rozmanitými trvalkami. Pribudnú aj nové lavičky, FOTO
7
Galéria
Zdroj: Bratislava - Staré Mesto

Pľac na ústí Židovskej ulice pri zákrute električkovej trate smerom do/z tunela, bol dlhodobo bezútešne sivým verejným priestorom. Už čoskoro sa toto miesto zmení na záhonový parčík. Informuje o tom Staré Mesto na sociálnej sieti.

Zeleň na Židovskej

Výsledkom prác, ktoré aktuálne prebiehajú na troch plochách na Židovskej s celkovou rozlohou 69,5 metrov štvorcových, bude záhonový parčík. Na pľacoch pribudnú stromy, kry, trvalky a trávnaté plochy, mobilná zeleň, ale aj lavičky.

„Projektom zrealizujeme viaceré aktivity zamerané na zmenu klímy, napríklad zvýšenie pomeru bezúdržbových zelených plôch a rozvoj prirodzeného potenciálu vegetácie v meste aj na účely ochladzovania a zadržiavania vody,“ informuje mestská časť.

Ak počasie nerozhodne inak, realizácia parčíka by mala byť ukončená koncom budúceho týždňa. Aktivita prebieha vďaka iniciatíve Starého Mesta v spolupráci s hlavným mestom a s finančnou podporou Bratislavského samosprávneho kra­ja.

Záhonový parčík na Židovskej
7
Galéria
Zdroj: Bratislava - Staré Mesto

Chcete dostávať pravidelný prísun čerstvých správ z Bratislavy a okolia? Sledujte nás na Facebooku, Instagrame a Twitteri.

Zdroj: bratislava.dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM