Rôzne

Zhustená premávka na hrádzi: Slnko vytiahlo Bratislavčanov na bicykle

Po upršanom týždni dnešný slnečný deň potešil Bratislavčanov ešte viac. A kým centrum mesta zaplnili najmä turisti, dunajská hrádza zažila “zhustenú premávku”.

Ilustračný obrázok k článku Zhustená premávka na hrádzi: Slnko vytiahlo Bratislavčanov na bicykle
Zdroj: Dnes24.sk

Mnohí sa na svojich dvojkolesových tátošoch vybrali do Rakúska či do Karpát, stovky cyklistov a korčuliarov však ostali verní klasike – dunajskej hrádzi. Príjemné počasie, s teplotou okolo 25 stupňov a len veľmi slabým vetríkom veštilo príjemné športovanie.

Popri tradičných aktívnych typoch v kvalitných cyklistických úboroch na drahých “strojoch” dnes hrádzu obsadili rodiny s deťmi a nechýbali ani tí so šedivými hlavami. “Napriek pestrej zmesi všade naokolo je skvelé, že dokážeme byť k sebe ohľaduplní. Pamätám si časy, keď to na hrádzi bolo neraz životu nebezpečné. Azda sú už za nami. Veď každý má inú kondíciu, výdrž, tempo,” povedala nám Norika (26), ktorá vyrazila s priateľom smer Čuňovo.

Plno bolo dnes aj v početných bufetoch na hrádzi, ktoré vďaka množstvu daždivých dní v lete nemali najlepšiu sezónu. Kto ale dnes zaváhal a pred športom uprednostnil prácu či zábavu, možno bude ľutovať. Predpoveď počasia na zajtra už hovorí o daždi.

Prečítajte si tiež, aké opatrenia v prospech cyklistov tento týždeň ohlásil bratislavský magistrát. Článok nájdete tu.

Bratislava spustla, nie však dunajská hrádza
9
Galéria
Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM