Rôzne

"Zhltol" vám automat peniaze a vypľul poškodený cestovný lístok? Nezahadzujte ho!

Možno ste už zažili podobnú nepríjemnú situáciu. Ak sa vám pred cestou MHD stane, že z automatu vypadne prázdny lístok alebo iba časť z neho, vaše eurá nie sú navždy stratené.

Ilustračný obrázok k článku "Zhltol" vám automat peniaze a vypľul poškodený cestovný lístok? Nezahadzujte ho!
4
Galéria
Zdroj: Revízori aktuálne BA Facebook

Automat na cestovné lístky je len stroj a občas sa môže stať, že vám vydá nepotlačený alebo nekompletný lístok. Ak ste do prístroja nahádzali viac peňazí, rozčúleniu a hromženiu sa určite neubránite.

Prejdite sa do predajne

Na sociálnej sieti sa z času na čas objaví bezradný človek, ktorý zúfalo čaká radu, čo s takýmto lístkom. Odpoveď je jednoduchá. Neostáva vám nič iné, iba zájsť na niektoré z predajných miest DPB, a.s.

„Poškodený, useknutý, zle vytlačený či úzky cestovný lístok z automatu na cestovné lístky si môže cestujúci oproti podpísanému protokolu vymeniť na ktoromkoľvek predajnom mieste DPB, a.s. Vymieňajú sa iba nepoužité cestovné lístky, teda také, ktoré neboli označené,“ informovala Bratislava24.sk hovorkyňa bratislavského dopravného podniku Adriana Volfová.

Poškodený lístok neoznačujte

Ak si myslíte, že useknutý alebo zle vytlačený lístok môžete v autobuse či v električke označiť v označovači, mýlite sa. Na cestovanie si musíte zohnať iný, nepoškodený lístok alebo využiť SMS cestovný lístok.

„Poškodený cestovný lístok nie je možné použiť na prepravu. Cestujúci majú možnosť využiť aj iné formy nákupu jednorazového cestovného lístka – predajné miesta DPB, a.s. a všetky predajné miesta IDS BK, multifunkčné automaty, stánky PNS, SMS cestovný lístok, či elektronický cestovný lístok, ktorý si môže zakúpiť prostredníctvom elektronickej peňaženky na bezkontaktnej čipovej karte priamo vo vozidle MHD, pričom tento elektronický cestovný lístok je o 10 % lacnejší ako papierový cestovný lístok,“ upresnila Adriana Volfová.

Poškodené cestovné lístky
4
Galéria
Zdroj: Revízori aktuálne BA Facebook
Zdroj: bratislava.dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM