Nina Táborská Rôzne

Železnice zrekonštruujú takmer polstoročnú trakčnú napájaciu stanicu Bratislava - Vinohrady

Železnice Slovenskej republiky začali 10. augusta 2015 s výmenou pôvodných prevádzkových prvkov rozvodne v trakčnej napájacej stanici Bratislava - Vinohrady, ktoré boli vyrobené v roku 1967. Rekonštrukcia potrvá do 16. augusta 2015.

Ilustračný obrázok k článku Železnice zrekonštruujú takmer polstoročnú trakčnú napájaciu stanicu Bratislava - Vinohrady
Zdroj: Dnes24.sk

Stavebné úpravy zahŕňajú osadenie nových technologických zariadení v trakčnej napájacej stanici. Informovala o tom hovorkyňa ŽSR Martina Pavliková. Podľa jej slov v dôsledku rekonštrukčných prác nedôjde k výluke a obmedzeniam v železničnej doprave.

Dôvodom opráv jednotlivých prvkov je končiaca doba životnosti, zastarané súčiastky a na základe výsledkov diagnostiky, ktorá poukazuje na zhoršujúci sa stav parametrov výkonových prvkov. Rekonštrukciou sa zlepší a zmodernizuje prevádzka týchto zariadení.

Rekonštrukcia zahŕňa vypracovanie projektovej dokumentácie pre stavebné úpravy pre osadenie nových technologických zariadení v trakčnej napájacej stanici Bratislava – Vinohrady.

Stavba bude realizovaná podľa investičného plánu z vlastných zdrojov ŽSR v predpokladanom plánovanom objeme 173 700 eur.

Stavebné práce budú rozdelené na dve etapy tak, že počas každej etapy bude riešené len jedno 110 kV pole. Práce budú prebiehať za prevádzky druhého 110 kV poľa trakčnej napájacej stanice.

Foto: Ilustračné.

Zdroj: TASR
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM