Rôzne Správy

Železnice avizujú obmedzenia na niektorých úsekoch: Dôvodom sú výlukové práce

V najbližších dňoch by sa mali cestujúci obrniť poriadnou dávkou trpezlivosti. Železničiari totiž avizujú viacero obmedzení.

Ilustračný obrázok k článku Železnice avizujú obmedzenia na niektorých úsekoch: Dôvodom sú výlukové práce
Zdroj: TASR

Železničná doprava bude v nasledujúcich dňoch na niektorých miestach obmedzená. Železnice Slovenskej republiky (ŽSR) realizujú viacero výlukových prác v Bratislave, Nových Zámkoch, v úseku Sládkovičovo – Senec a tiež na železničnej trati medzi Michaľanmi a Slovenským Novým Mestom.

Môžeme rátať s meškaním

Od stredy (24.5.) do piatka (26.5.) bude prebiehať oprava trate v úseku Bratislava, hlavná stanica – Vinohrady. Od 8.20 h do 15.35 h tu bude traťová rýchlosť obmedzená na 30, respektíve 50 kilometrov za hodinu. „Počas výluky preto môže dôjsť k miernemu meškaniu vlakov“ informovala hovorkyňa ŽSR Martina Pavliková.

V stredu a vo štvrtok (25.5.) budú ŽSR realizovať opravu výhybiek v železničnej stanici Nové Zámky, ktorá si vyžiada i výluku na medzistaničnom úseku Bánov – Nové Zámky. Práce budú prebiehať od 7.30 do 17.00 h. „Vzhľadom na to, že ide o jednokoľajový medzistaničný úsek budú cestujúci prepravovaní náhradnou autobusovou dopravou, ktorú zabezpečí dopravca Železničná spoločnosť Slovensko,“ uviedla Pavliková.

Oprava priecestí

Od stredy do piatka bude pokračovať rekonštrukcia priecestia v úseku Sládkovičovo – Senec pri železničnej zastávke Pusté Úľany. Aj tu bude znížená traťová rýchlosť na 30, respektíve 50 kilometrov za hodinu, čo môže spôsobiť mierne meškanie vlakov. Priecestie je uzavreté nepretržite od 15. mája a uzávera potrvá do 27. mája do 18.00 h.

ŽSR opravujú i dve priecestia v tokajskej oblasti na trati medzi Michaľanmi a Slovenským Novým Mestom. Oddnes je do stredy uzavreté priecestie v obci Čerhov a vo štvrtok a piatok aj priecestie do obce Malá Tŕňa. Cestná doprava je presmerovaná po obchádzkových trasách, železničná doprava je počas výluk prevádzkovaná v dvojkoľajovom úseku obojsmerne po jednej koľaji.

Foto: ilustračné

Zdroj: TASR
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM