Nina Táborská Kultúra

Záver kultúrneho leta v Novom Meste bude bez dračích lodí: Môže zato počasie?

Počas celého dňa mali prebiehať preteky Dračích lodí. Tento rok ich na Kuchajde neuvidíte. V sobotu letnú sezónu v Novom Meste ukončí Vašo Patejdl a laserová šou. Ľudia o Dračie lode tento rok nejavili dostatočný záujem.

Ilustračný obrázok k článku Záver kultúrneho leta v Novom Meste bude bez dračích lodí: Môže zato počasie?
Zdroj: TASR

Už túto sobotu sa v areáli prírodného kúpaliska Kuchajda koná jedno z najväčších podujatí – Záver Kultúrneho leta 2014 v Novom Mes­te.

Počas celého dňa mali prebiehať preteky Dračích lodí, v tohtoročnom programe ich ale budete hľadať márne. O tieto špeciálne plavidlá, vyhotovené v tvare draka s tlamou a chvostom bol po minulé roky veľký záujem, tento rok sa však prihlásilo rekordne málo ľudí. Aj to je dôvod, prečo musel program prejsť zmenami.

Za nedostatočným záujmom ľudí môže stáť počasie, ktoré tomuto letu neprialo.

Ako bratislava24.sk informoval riaditeľ sekretariátu starostu Nového Mesta Martin Böhm, „ide o externú firmu ktorá Dračie lode zabezpečuje a preto nie sú v kompetenciách mesta. Záujem tento rok klesol, začo predovšetkým môže nepríjemné počasie a nakoľko nebolo dostatok ľudí, nenaplnili sa ani náklady s prevádzkou lo­dí.“

Mestskú časť táto strata mrzí, Dračie lode boli veľkým lákadlom, má však nachystaný iný program.

Návštevníci sa môžu tešiť na živý stredovek, Vaša Patejdla a laserovú šou. Pri zostavovaní programu sa myslelo aj na najmenších, pre ktorých sú nachystané rôzne detské atrakcie. Chýbať nebude ani zapálenie tradičnej vatry s vystúpením country kapely a veľa iných zaujímavých predstavení.

Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM