KAW Správy Samospráva

Zaujímavá sčítacia kampaň: Každý vchod vie, koľko ľudí si už splnilo dôležitú povinnosť

V Petržalke kampaň zabrala! Vchody v mestskej časti sa aj na sociálnych sieťach "hecujú" a obyvatelia sa navzájom vyzývajú k sčítaniu.

Ilustračný obrázok k článku Zaujímavá sčítacia kampaň: Každý vchod vie, koľko ľudí si už splnilo dôležitú povinnosť
Zdroj: Bratislava - Petržalka

V Petržalke sa k pondelku (29. marca) sčítalo cez 98-tisíc ľudí, čo je nad 83 percent všetkých obyvateľov. Ak by sa mestská časť sčítala na 100 percent, môže získať až 1,5 milióna eur ročne navyše.

Prehľad má každý vchod

Mestská časť motivuje obyvateľov vtipnými plagátmi s popisom Neprepočítali ste sa?, ktoré sú vylepené na vstupných dverách každého vchodu. Zelené poukazujú na vyššie percento sčítaných ľudí, červené na to, že vo vchode je veľká časť miestnych nesčítaná.

„Je mi jasné, že sa nesčítajú úplne všetci, či už z osobných, ideologických alebo iných dôvodov, no robíme všetko preto, aby bolo číslo sčítaných čo najvyššie,“ uviedol starosta Petržalky Ján Hrčka.

Pri poslednom sčítaní v roku 2011 sa v Petržalke sčítalo 105-tisíc obyvateľov, no reálne tam má trvalý či prechodný pobyt vyše 117-tisíc ľudí.

„Ročne strácala Petržalka 1,5 milióna eur kvôli nesprávnemu sčítaniu obyvateľov. Za tieto peniaze sme mohli za jeden rok zrekonštruovať šesťkrát viac chodníkov,“ informoval Ján Hrčka a dodal, že každoročne vyčlení mestská časť z rozpočtu takmer 250-tisíc eur na rekonštrukciu chodníkov vo svojej správe.

Sčítať sa elektronicky možno do polnoci 31. marca. Od apríla bude k dispozícií iba asistované sčítanie pre tých, ktorí sa nedokážu z dôvodu zdravotných obmedzení, veku alebo nedostatku digitálnych zručností sčítať prostredníctvom elektronických formulárov sami ani s pomocou blízkych.

Mohlo by vás zaujímať

NEZABUDNITE NA DETI ČI BLÍZKYCH A ZA ODMENU VÁM UŽ DÁME POKOJ, NAOZAJ 😁 1,5 MILIÓNA PRE LEPŠÍ ŽIVOT V PETRŽALKE 😎 📈 S...

Posted by Petržalka on Monday, March 29, 2021
Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM