Rôzne

Zaujíma vás, čo sa deje s odpadom po tom, ako ho vhodíte do zbernej nádoby?

V prvom výchovno-vzdelávacom environmentálnom OLO Centre sa dozviete množstvo zaujímavých a užitočných informácií o ekologickom nakladaní s odpadom.

Ilustračný obrázok k článku Zaujíma vás, čo sa deje s odpadom po tom, ako ho vhodíte do zbernej nádoby?
6
Galéria
Zdroj: OLO a.s.

Viete, ako správe triediť odpad a čo sa s ním deje po tom, ako ho vhodíte do zbernej nádoby? V OLO Centre vám všetko názorne predvedú a zodpovedia vám všetky otázky týkajúce sa triedenia odpadu.

Exkurzie v OLO

Určite ste zvedaví na kolobeh triedenia a recyklácie papiera, plastov či skla. V bratislavskej Spaľovni odpadu vo Vlčom hrdle, v prezentačnej miestnosti OLO Centra, sa dozviete množstvo zaujímavých a užitočných informácií o ekologickom nakladaní s odpadom. To, že žlté kontajnery sú určené pre plasty, do zelených kontajnerov patrí sklo, modré nádoby sú určené na papier a zmesový komunálny odpad (konzervy a oceľové plechovky) vhadzujeme do čiernych kontajnerov, snáď vysvetľovať ani netreba.

Ak máte stále nejaké nejasnosti ohľadom triedenia odpadu, smelo príďte na jednu z exkurzií do OLO Centra. „Malí aj veľkí návštevníci sa u nás zaujímavou a interaktívnou formou zoznámia s tým, ako sa odpad správne triedi a čo všetko sa deje s odpadom od jeho vhodenia do zbernej nádoby či kontajnera, cez triedenie až po energetické využitie,“ uvádza spoločnosť OLO na svojej webovej stránke. Súčasťou návštevy OLO Centra je aj exkurzia v Spaľovni odpadu.

Exkurzia v OLO Centre trvá 1,5 – 2 hodiny, pričom minimálny počet osôb na exkurziu je desať, maximálny 30. Čo poteší najviac je, že exkurzie sú ZDARMA. Nezabudnite najskôr vyplniť prihlášku na stránke OLO alebo pošlite mail na olocentrum@olo.sk.

Zdroj: bratislava.dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM