KAW Správy Samospráva

Zásah v hodine dvanástej: Prečo museli vyrúbať stromy v Horskom parku? + FOTO

Stromy idú k zemi teraz, pretože neskorší výrub by podľa mesta výrazne ohrozil hniezdenie vtáctva v Horskom parku.

Ilustračný obrázok k článku Zásah v hodine dvanástej: Prečo museli vyrúbať stromy v Horskom parku? + FOTO
6
Galéria
Zdroj: TASR

Mesto Bratislava pokračuje s obnovou Horského parku. V týchto dňoch sa mení tunajšia hlavná promenáda, na ktorej aktuálne vyrúbali 27 chorých topoľov a následne ich nahradia 27 dubmi letnými. Na sociálnej sieti o tom informuje primátor Matúš Vallo.

Stromy v kritickom stave

„Žijeme časy, ktoré jasne hovoria, že počúvať odborníčky a odborníkov nie je len nutné, ale jednoducho sa to oplatí. Presne preto sa ako mesto o odbornosť usilujeme v každom odvetví. Som rád, že sa tak stalo aj pri výrube stromov v Horskom parku. Zasiahli sme doslova v hodine dvanástej, 27 vyrúbaných topoľov v kritickom stave nahradíme 27 dubmi,“ informoval primátor Matúš Vallo na sociálnej sieti.

Zeleň museli obnoviť pre veľmi zlý stav drevín. „Niektoré sú už odumreté alebo odumierajú,“ spresnil splnomocnenec bratislavského primátora pre zeleň a životné prostredie Andrej Kovarik.

Topole, ktoré promenádu lemovali podľa dendrologických posudkov predstavovali výrazné bezpečnostné riziko. Výrub stromov realizovali v týchto dňoch, pretože neskorší výrub by podľa Kovarika výrazne ohrozil hniezdenie vtáctva v Horskom parku.

Zdroj: Facebook
Zdroj: Bratislava.dnes24.sk/TASR
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM