han Rôzne

ZARADILA sa medzi skutočnú elitu: Bratislavská univerzita patrí k NAJLEPŠÍM na svete

Univerzita Komenského (UK) v Bratislave patrí podľa rebríčka The Center for World University Rankings (CWUR) k 3,3 percenta najlepších univerzít na svete.

Ilustračný obrázok k článku ZARADILA sa medzi skutočnú elitu: Bratislavská univerzita patrí k NAJLEPŠÍM na svete
Zdroj: TASR

Umiestnila sa na 661. mieste a stala sa tak najlepšou slovenskou vysokou školou. TASR o tom informovala hovorkyňa UK Lenka Miller. Univerzita Pavla Jozefa Šafárika v Košiciach (UPJŠ) skončila na 1435. mieste, Slovenská technická univerzita v Bratislave získala 1637. miesto a Technická univerzita v Košiciach 1933.

„CWUR je jedným z najväčších akademických rebríčkov svetových univerzít. Patrí medzi popredné svetové rebríčky a univerzity hodnotí od roku 2012,“ priblížila Miller.

Pri hodnotení sledujú štyri oblasti – kvalita vzdelávania (25 percent), zamestnateľnosť (25 percent), kvalita pedagógov (10 percent) a vedecké výsledky (40 percent).

Tento rok bolo podľa UPJŠ hodnotených 20.531 inštitúcií vyššieho vzdelávania z celého sveta, do konečného rankingu sa zaradilo iba 2000 najlepšie hodnotených. UPJŠ tak patrí medzi sedem percent top univerzít sveta.

Výber z aktuálnych tém:

Zdroj: TASR
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM