Nina Táborská Samospráva

Zápisy do prvých ročníkov základných škôl v Petržalke skončili. Tento rok zapísali až 805 detí

Spolu 805 chlapcov a dievčat by malo v septembri nastúpiť do prvých ročníkov základných škôl v bratislavskej Petržalke. Najviac detí zapísali rodičia do Základnej školy na Budatínskej ulici (108), naopak, najmenej do Základnej školy na Nobelovom námestí (27).

Ilustračný obrázok k článku Zápisy do prvých ročníkov základných škôl v Petržalke skončili. Tento rok zapísali až 805 detí
Zdroj: TASR

Oproti vlaňajšku prvákov v najväčšej bratislavskej mestskej časti pribudlo.

„Na základe evidencie z predchádzajúcich rokov ale predpokladáme, že približne 75 detí požiada o odklad školskej dochádzky a prvého septembra nastúpi do prvého ročníka opäť viac ako 700 žiakov,“ vraví petržalská hovorkyňa Michaela Platznerová. Minulý rok sa na zápise zúčastnilo 754 detí, z ktorých reálne nastúpilo na povinnú školskú dochádzku necelých 86 percent.

Deti, ktoré minulý týždeň prišli spomedzi 885 predškolákov na zápis, budú zaradené do 59 tried, z toho do dvoch špeciálnych – so zdravotným oslabením do Základnej školy Černyševského a s poruchami učenia do Základnej školy Tupolevova. Po štyri prvé triedy otvoria školy na Budatínskej, Dudovej, Tupolevovej a Turnianskej ulici.

Z 805 zapísaných detí má v Petržalke 753 trvalé bydlisko. Zapísaných je 383 dievčat a 422 chlapcov.

Zdroj: TASR
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM