Tlačové správy

Zamestnanci McDonald’s sa zapojili do iniciatívy Upracme Slovensko

Spoločnosť McDonald’s ako líder v gastro segmente sa už dlhé roky intenzívne zameriava na podporu udržateľných riešení.

Ilustračný obrázok k článku Zamestnanci McDonald’s sa zapojili do iniciatívy Upracme Slovensko
Zdroj: McDonald’s

Okrem postupného zavádzania ekologickejších obalov a rôznych iniciatív podporujúcich mestskú diverzitu teraz opäť upozorňuje aj na problematiku ochrany životného prostredia pred znečistením. Zamestnanci zo slovenských reštaurácií sa tento rok už po štvrtýkrát pripojili k iniciatíve Upracme Slovensko a svoje dopoludnie venovali zbieraniu odpadkov z bližšieho i vzdialenejšieho okolia prevádzok McDonald’s na celom Slovensku. Zapojilo sa 80 zamestnancov z 12 reštaurácií, pričom cieľom bolo poukázať na dôležitosť udržiavania čistoty v mestách a ochranu životného prostredia.

Zdroj: McDonald’s

Počas Svetového čistiaceho dňa sa každoročne spájajú tisícky dobrovoľníkov po celom svete v snahe očistiť planétu od zbytočného odpadu. V nadväznosti na tento dôležitý deň vznikla pred pár rokmi iniciatíva Upracme Slovensko, vďaka ktorej sa aj na Slovensku každoročne združujú ľudia, firmy a organizácie, ktorým nie je budúcnosť našej planéty ľahostajná.

Spoločnosť McDonald’s vníma túto problematiku a už niekoľko rokov buduje svoj vlastný interný program #MekáčUpratuje, v rámci ktorého vysiela svoje TRASH PATROLS hliadky do ulíc, aby upratovali bližšie aj vzdialenejšie okolie reštaurácií. Zamestnanci sa zapájajú dobrovoľne a upratovania realizujú na pravidelnej báze. Preto nie je prekvapením, že aj tento rok sa s radosťou pripojili k iniciatíve Upracme Slovensko.

Zdroj: McDonald’s

Celonárodné upratovanie a čistenie okolia prebiehalo 16. septembra kedy mnohí zamestnanci McDonald’s pre­brázdili  ulice miest. Do iniciatívy sa tento rok zapojilo 80 zamestnancov z 12 prevádzok McDonald’s. Medzi nimi bolo 5 reštauračných prevádzok v Bratislave, dve reštaurácie McDonald’s v Nitre, McDonald’s v Be­ladiciach, Martine a v Pezinku či prevádzky na východnom Slovensku McDonald's Košice 1 a McDonald's v OC Novum Prešov. Spoločnými silami sa im podarilo vyzbierať 67 vriec odpadu.

„Naším cieľom je udržiavať čistotu nielen v okolí našich reštaurácií, ale aj v širšom okolí miest či regiónov. Máme voči komunite záväzok a naozaj chceme byť dobrým susedom. Prostredníctvom našich Trash Patrols sa snažíme motivovať nielen zamestnancov, ale aj zákazníkov a širokú verejnosť k udržateľnejšiemu spôsobu života. Som skutočne hrdá na franšízových partnerov aj zamestnancov, ktorí sa pravidelne zúčastňujú upratovacích iniciatív,“ dodáva Lucia Poláčeková, PR manažérka pre McDonald's na Slovensku a v Čechách.

Zdroj: McDonald’s

(PR) – Za obsah a fotografie zodpovedá objednávateľ tejto správy

Zdroj: McDonald’s
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM