Samospráva

Základná škola v Rusovciach sa zapojila do projektu Medzinárodného dňa knižníc

Školská knižnica v Základnej škole v Mestskej časti Bratislava-Rusovce sa dnes už po deviaty raz zapojila do súťaže o najlepší celoslovenský projekt v rámci Medzinárodného dňa knižníc. Tento rok sa viaže k téme „Žiaci v školskej knižnici – v centre vzdelávania“.

Ilustračný obrázok k článku Základná škola v Rusovciach sa zapojila do projektu Medzinárodného dňa knižníc
Zdroj: Dnes24.sk

Cieľom celoslovenského projektu je zábavnou formou práce s knihou podporiť u žiakov dobrý a trvalý vzťah ku knihe, školskej knižnici, čítaniu a poznávaniu nového. ZŠ v Rusovciach si zvolila formu podujatia, kde autormi, moderátormi i účinkujúcimi boli dnes výhradne deti.

Ako povedala riaditeľka školy Marta Bičanová, nie je podstatné, či ich projekt bude najlepší na Slovensku. „Pre deti je to zábavnejšia forma vyučovania, ako keď je moderátorom učiteľ, pretože. keď si informácie nájdu sami, pripravia si z toho texty a scénky, navzájom si tieto nové vedomosti medzi sebou vymieňajú, dlhšie ich aj zapamätajú," myslí si riaditeľka.

Každý rok v októbri sa na podujatie tešia najmä starší žiaci. „Je to super nápad, dozvedáme sa veľa informácií, učíme sa verejne vystupovať a získavame nové vedomosti," uviedla deviatačka Lujza Košická.

Medzinárodný deň školských knižníc (International School Library Day) po prvý raz vyhlásila Blanche Woolls, prezidentka Medzinárodnej asociácie školského knihovníctva (International Association of School Librarianship) v roku 1999. Odvtedy sa koná každý rok vo štvrtý októbrový pondelok a zapojilo sa doň aj Slovensko. T

ento rok Slovenská pedagogická knižnica vyhlásila už 11. ročník celoslovenského projektu pod názvom „Najzaujímavejšie podujatie školskej knižnice“. Podmienkou zaradenia sa do súťaže bolo zorganizovať 26. októbra zaujímavé podujatie, ktoré bezprostredne súvisí s témou kníh, knižníc a čítania detí.

Foto: Ilustračné.

Zdroj: TASR
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM