Od Vás

Zákerná rakovina: Muž, ktorý odhalil tunel v tajnej službe Vladimír Suchodolinský potrebuje pomoc

Meno Vladimíra Suchodolinského sa spája s kauzou tunelovania Vojenskej spravodajskej služby. On bol ten, ktorý sa nebál vystúpiť pred verejnosťou so správou o nekalých praktikách vo vojenskej rozviedke. Ten, ktorý hájil Slovensko, teraz potrebuje pomoc. Zvádza totiž boj so zákernou chorobou.

Ilustračný obrázok k článku Zákerná rakovina: Muž, ktorý odhalil tunel v tajnej službe Vladimír Suchodolinský potrebuje pomoc
Zdroj: Dnes24.sk

Vladimír Suchodolinský je bývalý zástupca riaditeľa Vojenskej spravodajskej služby (VOS). Vypracoval rozsiahlu správu o jej tunelovaní a nebál sa predstúpiť pred médiá a verejnosť a informovať o detailoch. Dnes Suchodolinský, ktorý dlhé roky obhajoval Slovensko, bojuje o vlastný život. Trpí totiž chorobou, ktorú mnohí považujú za nevyliečiteľnú.

Liečba na Slovensku nezaberá

„Začiatkom tohto roka ochorel na vzácnu formu rakoviny. Liečba na Slovensku mu nezaberá a na to, aby mohol bojovať ďalej, potrebuje operáciu v zahraničí. Tá však stojí najmenej 20 000 eur,“ hovorí Suchodolinského priateľ a bývalý šéf VOS Roman Mikulec, ktorý sa rozhodol zaregistrovať výzvu na pomoc prostredníctvom darcovského portálu ĽudiaĽuďom.sk.

Zbierka pokračuje

Výzva bývalému vojenskému spravodajcovi sa napĺňa v rekordnom čase. „Opäť sa prejavila súdržnosť ľudí, ktorým Suchodolinského osud nie je ľahostajný. Za necelý deň na výzvu pribudlo 536 darov v hodnote viac ako 24 000 eur. Pôvodnú cieľovú sumu sa podarilo dosiahnuť veľmi rýchlo, preto sa autor výzvy rozhodol sumu navýšiť a darcovia môžu prispievať ďalej,“ uviedla PR manažérka portálu ĽudiaĽuďom.sk Natália Báreková.

Povzbudenie pre Suchodolinského

Autor výzvy Roman Mikulec odkazuje všetkým darcov, že ich podpora je pre Suchodolinského veľkou motiváciou bojovať s chorobou ďalej. „Som neskutočne vďačný za všetky príspevky darcov na pomoc Vladovi s cieľom zabezpečenia jeho liečby. Je to neuveriteľné, krásne a pre Vlada veľmi povzbudzujúce.“

Podporiť Vladimíra Suchodolinského môžu darcovia na tejto stránke.

Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM