Nina Táborská Samospráva

Záhorskej Bystrici sa podarilo získať dotáciu na prístavbu miestnej škôlky

V januári 2015 vydalo ministerstvo Výzvu na predloženie žiadostí o poskytnutie dotácie na rozšírenie kapacít materských škôl. Vyčlenené finančné prostriedky boli určené na prístavbu, výstavbu a rekonštrukcie priestorov materských škôl. Ministerstvo prijalo spolu 426 žiadostí.

Ilustračný obrázok k článku Záhorskej Bystrici sa podarilo získať dotáciu na prístavbu miestnej škôlky
Zdroj: TASR

Mestská časť Záhorská Bystrica je jednou z obcí, ktorá dostala finančný príspevok Ministerstva školstva, vedy, výskumu a športu SR. Príspevky boli udeľované na základe žiadostí o poskytnutie dotácie na rozšírenie kapacít materských škôl. Informoval o tom miestny poslanec a člen Klubu pre Bratislavu Roman Weinštuk.

„Aj naša mestská časť požiadala o finančný príspevok, pretože kapacita materskej škôlky v Záhorskej Bystrici je absolútne nedostatočná. Škôlka môže dnes prijať 40 detí, ale máme až 105 žiadostí o prijatie, prístavba je teda nevyhnutnosťou. Potreby rozšírenia škôlky som konzultoval s jej riaditeľkou a ideu prestavby som podporoval na pôde miestneho úradu. Som preto rád, že sa nám dotáciu vo výške 60-tisíc eur podarilo získať,“ povedal Weinštuk.

Klub pre Bratislavu potvrdil, že stav, v akom sa nachádzajú niektoré predškolské zariadenia, je katastrofálny. V Záhorskej Bystrici bude teraz ale potrebné nájsť na prístavbu ďalšie financie.

„Bude záležať na vôli miestnych poslancov, aby vyčlenili v rozpočte nevyhnutné prostriedky na doplnenie dotácie a dofinancovanie celej prestavby,“ dodal poslanec.

Prístavba škôlky musí byť zrealizovaná najneskôr do konca roka 2016, termín zúčtovania poskytnutej dotácie je totiž do 30 dní od kolaudácie stavby alebo najneskôr do 31. decembra 2016.

Foto: Ilustračné.

Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM