Správy

Zadĺženie Bratislavského kraja kleslo o 800 000 eur

Takmer o 800 000 eur (presne o 767 134,7 eur) kleslo zadlženie Bratislavského samosprávneho kraja (BSK) od začiatku roka 2017. Vyplýva to z údajov v rozpočte BSK na rok 2017.

Ilustračný obrázok k článku Zadĺženie Bratislavského kraja kleslo o 800 000 eur
Zdroj: TASR

„Zadlženie Bratislavskej župy neustále klesá. Klesá preto, že sme rešpektovanou inštitúciou a banky nám dávajú najnižšie možné úroky. Klesá vďaka tomu, že riadne hospodárime. A najmä klesá preto, že z prevádzky bratislavskej župy netvoríme žiaden dlh. To, čo splácame sme zdedili najmä spred roka 2009,“ uviedol predseda BSK Pavol Frešo.

Progres a rozvoj

Podľa neho umožňuje táto situácia kraju investovať značné prostriedky najmä do obnovy budov škôl, divadiel, domovov sociálnych služieb či do rekonštrukcie zdravotníckych zariadení.

„V súčasnosti máme poslancami schválený zoznam opráv a rozvojových projektov po celom území župy. Na základe realizácie týchto opráv, až keď budú fakturované, budeme čiastkovo čerpať z úverového rámca podľa skutočnej potreby Bratislavskej župy. Inak povedané, úver budeme čerpať, až keď budeme platiť hotovú opravu. Platíme len za to, čo sa skutočne zrealizovalo,“ upresnil Pavol Frešo. Bratislavský župan je presvedčený, že pre kraj je to historická príležitosť ako po rokoch trpezlivého znižovania dlhu môže región naštartovať rýchlejší progres a rozvoj.

Zdroj: TASR
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM