Správy

Záchranári ošetrili za tri dni 17 podchladených ľudí, viacerí boli opití

Alkohol a mínusové teploty k sebe rozhodne nepatria. Nepodceňujte mrazy, dobre sa obliekajte. Mrazivé dni nás čakajú aj v nasledujúce dni.

Ilustračný obrázok k článku Záchranári ošetrili za tri dni 17 podchladených ľudí, viacerí boli opití
6
Galéria
Zdroj: TASR

Záchranári ošetrili pre mrazy od piatkového rána (6. 1.) do nedele večera (8. 1.) asi 17 ľudí. Boli podchladení, viacerí z nich pod vplyvom alkoholu. Išlo o dospelých, nebolo medzi nimi žiadne dieťa. Uviedol to Boris Chmel, hovorca Operačného strediska záchrannej zdravotnej služby (OSZZS).

Podchladenie

Na následky podchladenia zomrel podľa Chmela jeden muž v Bratislave. Nitrianska polícia zase potvrdila smrť bezdomovca, ktorému sa mrazy takisto mali stať osudné.

Piť alkohol je počas takto chladného počasia veľmi riskantné, záchranári to neodporúčajú. „Človek môže spadnúť a stratiť vedomie, ak je dlho bez povšimnutia môže to mať fatálne následky,“ vysvetlil Chmel.

Ľudia bez domova by sa k veľkému množstvu alkoholu podľa neho nemali uchyľovať, pretože v mrazoch môžu tvrdo zaspať, čo je takisto veľmi nebezpečné.

V piatok ráno bol na Slovensku prvý arktický deň tejto zimy. Takto chladné počasie bolo i počas víkendu, mrazy majú byť aj nasledujúce dni.

Ilustračný obrázok

Akrtická zima
6
Galéria
Zdroj: TASR
Zdroj: TASR
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM