Nina Táborská Rôzne

Začal starosta Bajan plniť sľuby? V Petržalke pribudne 128 nových miest v materských školách

Bratislavská Petržalka pokračuje so zvyšovaním kapacít v materských školách. Nové triedy pre škôlkarov buduje v priestoroch základných škôl, ktoré susedia s materskými školami. V novom roku bude petržalské materské školy navštevovať o 128 detí viac.

Ilustračný obrázok k článku Začal starosta Bajan plniť sľuby? V Petržalke pribudne 128 nových miest v materských školách
Zdroj: TASR

Mestská časť otvára šesť nových tried, do ktorých aktuálne prijíma deti, ktoré sa pre nedostatok miesta do škôlky nedostali. Zvyšovanie kapacít v materských školách mal starosta mestskej časti Vladimír Bajan vo svojich predvolebných sľuboch.

Príklad pre ostatných

Samospráva nové triedy vytvára v priestoroch základných škôl, ktoré susedia pri materských školách. Za tento krok chváli miestnu samosprávu aj vláda SR, ktorá Petržalku dáva za príklad ostatným mestám a obciam.

V minulom roku takto v Petržalke navýšili počty detí v MŠ na Holíčskej ulici, keď vybudovali dve triedy pre deti predškolského veku v susediacej základnej škole na tej istej ulici. Tento postup samosprávy sa osvedčil a od nového roku otvorí mestská časť ďalšie štyri triedy s kapacitou 88 miest v budove základnej školy na Tupolevovej ulici, ktorá susedí s Materskou školou na Iľjušinovej ulici. Tieto triedy budú nové deti navštevovať už od januára budúce roku.

Úpravy priestorov

Samospráva postupne ukončuje práce aj v priestoroch Základnej školy Nobelovo nám., kde pripravuje ďalšie dve triedy pre 40 detí, ktoré príjme do materskej školy na Röntgenovej ulici. Tie do škôlky nastúpia od februára budúceho roka.

Okrem vytvárania takto vybudovaných elokovaných tried, samospráva počty detí v materských školách navyšuje aj úpravou priestorov v samotných budovách škôlok. Ide napríklad o priestory, ktoré boli v prenájme, ale po jeho skončení ich už samospráva opätovne neprenajala, a využívajú ich deti.

Ďalšie nové kapacity

Petržalka pomerne dlho vyvíjala aktivity smerom k vedeniu hlavného mesta, aby jej zverilo do správy budovu bývalej materskej školy na Vyšehradskej ulici. To sa podarilo dosiahnuť len pred mesiacmi. Vytvorením škôlky by tu mohlo v budúcnosti vzniknúť 150 nových miest pre deti.

Bratislava24.sk informovala Katarína Macenková z tlačového referátu Kancelárie starostu Petržalky.

Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM