Andrea Mesarčíková Rôzne

Za terasy otvorené po 21.00 hodine hrozí pokuta vyše 6600 eur

Pokuta do výšky viac ako 6600 eur hrozí prevádzkovateľom reštauračných a pohostinských zariadení, ktorí nezatvoria svoje letné terasy o 21.00 hodine.

Dohliadnuť na dodržiavanie prevádzkových hodín sa chystajú v týchto dňoch v bratislavskej mestskej časti Petržalka. Na preventívnu kontrolu sa vyberú zamestnanci miestneho úradu v spolupráci s príslušníkmi mestskej polície, pretože sa zvyšuje počet sťažností na rušenie nočného pokoja.
V prípade, že zistia porušenia Všeobecne záväzného nariadenia miestnej samosprávy, môžu prevádzkovateľovi udeliť pokutu až do spomínanej výšky alebo im starosta svojim rozhodnutím skráti dobu prevádzky.
Počas letných dní budú pod prísnejším drobnohľadom aj majitelia psov, informoval dnes TASR tlačový tajomník Ľubomír Andrassy. Kontroly v jednotlivých lokalitách mestskej časti budú zamerané na rešpektovanie platných záväzných nariadení. Tie okrem iného ukladajú držiteľom psov povinnosť platiť miestnu daň, držať psa na vôdzke okrem priestorov určených pre voľný pohyb psov a mať vždy k dispozícii vrecúško na odstránenie psích exkrementov.
Andrassy upozornil, že ak majiteľ nezaevidoval svojho psa podľa platných pravidiel, hrozí mu finančná sankcia do výšky 165 eur. Neodstránenie psích výkalov z verejného priestranstva môže vyjsť držiteľa psa až na 65 eur.

Zdroj TASR

Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM