Nina Táborská Krimi

Za údajné plánovanie vraždy manžela deväť rokov. Podľa obžalovanej sú však v dôkazoch zásadné rozpory

Eva Z., ktorej vo štvrtok Špecializovaný trestný súd v Pezinku uložil trest odňatia slobody v trvaní deväť rokov za prípravu vraždy jej vtedajšieho manžela, tvrdí, že prípad môže skončiť až na medzinárodnom súde. Podľa nej sú v dôkazoch dosť zásadné rozpory, čo sa týka dátumov či spôsobu usmrtenia.

Ilustračný obrázok k článku Za údajné plánovanie vraždy manžela deväť rokov. Podľa obžalovanej sú však v dôkazoch zásadné rozpory
Zdroj: TASR

„Oni nemuseli ani veriť mojej verzii, podľa mňa je dôležité hodnotiť dôkazy a v žiadnom dôkaze nie je meno Ľudovít, 50-tisíc eur, vražda, uškrtenie, čokoľvek. Navyše sú tam dosť zásadné rozpory, čo sa týka dátumov i spôsobu usmrtenia, takže necháme to naozaj na ten Najvyšší súd, poprípade na medzinárodný,“ skonštatovala obžalovaná.

Súd poslal podnikateľku za mreže okrem iného aj pre to, že uveril výpovedi svedka Martina A., ktorého si mala obžalovaná na vraždu objednať. Ten však začal spolupracovať s políciou. Podľa Evy Z. si od nej chcel v minulosti požičať peniaze, čo ona odmietla.

„Hodnotiť jeho, aký mohol mať motív, ja neviem. Mohlo ich byť niekoľko a ja nie som v pozícii, aby som hodnotila jeho motívy. Ja hodnotím len veci, ktoré boli tu prerokované, ktoré boli tu doložené vecnými dôkazmi a tie sú jednoznačne v rozpore s obžalobou,“ doplnila.

Odmietla taktiež tvrdenia, že sa so svedkom bližšie poznali. Podľa nej začali viac komunikovať až pri organizovaní jej svadby. Tá sa uskutočnila približne dva mesiace predtým, ako si podľa obžaloby Eva Z. objednala vraždu manžela.

Podľa ŠTS bolo, naopak, preukázané, že obžalovaná v minulosti poskytovala svedkovi finančné prostriedky, ktoré boli zdrojom jeho živobytia.

Okrem toho mali spolu spoločné aktivity na poli podnikania. Súd tak nenašiel dôvod, prečo by mal svedok osočovať obžalovanú zo spáchania obzvlášť závažného zločinu. Svedok navyše nie je trestne stíhaný, takže podľa súdu nie je dôvod domnievať sa, že by si svojou výpoveďou snažil zabezpečiť ústretovosť zo strany polície. Senát sa okrem toho pri rozsudku opieral aj o telefonické odpočúvania, výpovede iných svedkov a ďalšie dôkazy.

Rozsudok nie je právoplatný, nakoľko sa obžalovaná voči nemu odvolala. V prípade bude teraz rozhodovať Najvyšší súd SR.

Prečítajte si tiež: Z väzby prepustili mladistvú Klaudiu, ktorá ponúkala dievčatá na sexuálne služby

Zdroj: TASR
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM