Alexandra Húsková Rôzne

Z veží na Slovnafte sa bude v nasledujúcich dňoch viac dymiť, ide však iba o štandardný proces

Vzhľadom na poruchu Etylénovej jednotky, ktorú nie je možné odstrániť za chodu zariadenia, je potrebné výrobnú jednotku odstaviť. Dvojtýždňová technologická odstávka začne vo štvrtok 20. augusta 2015 a do 22. augusta 2015 ju bude sprevádzať zvýšená hladina hluku a sprievodné zadymenie.

Ilustračný obrázok k článku Z veží na Slovnafte sa bude v nasledujúcich dňoch viac dymiť, ide však iba o štandardný proces
Zdroj: TASR

„Jedná sa o štandardný a bezpečný proces súvisiaci s odstavením výrobného zariadenia,“ uvádza sa v stanovisku spoločnosti Slovnaft.

Viac informácií o činnosti poľných horákov, hluku a ďalších sprievodných javoch rafinérie nájdete TU.

Intenzívne spaľovanie je možné očakávať dňa 20. augusta 2015 v čase od 8:00 do 15:00, následne bude do 22. augusta 2015 do 24:00 prebiehať miernejšie spaľovanie.

Nabehnutie Etylénovej jednotky predpokladajú zástupcovia spoločnosti Slovnaft v dňoch 31. augusta až 3. septembra 2015.

„V dňoch 20. a 21. augusta 2015 v čase od 9:00 do 15:00 bude v spoločnosti Slovnaft taktiež prebiehať čistenie vysokotlakového parného potrubia súvisiaceho s nábehom novej výrobnej jednotky LDPE 4,“ informuje spoločnosť.

Ide o štandardný a kontrolovaný proces, pri ktorom je potrubie prefukované vysokotlakovou parou, z dôvodu jeho prečistenia a zabezpečenia bezpečnej prevádzky. Čistenie sprevádza zvýšená hladina hluku.

„Za prípadné nepríjemnosti a zníženie komfortu sa obyvateľom ospravedlňujeme. Cieľom spoločnosti Slovnaft je skrátiť negatívne vplyvy činností znižujúcich pohodlie obyvateľov na nevyhnutné minimum,“ uviedol Anton Molnár, hovorca a riaditeľ Podnikovej a marketingovej komunikácie zo spoločnosti Slovnaft.

Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM