Michaela Katonová Správy

Z Dunajského fondu sa podporia projekty sumou do 30-tisíc eur

Projekty kultivácie verejne prístupných priestranstiev v okolí slovenského toku Dunaja, a to vrátane Malého Dunaja, zafinancuje Stredoeurópska nadácia v rámci svojho nadačného programu Dunajský fond. Robí tak s podporou Nadácie VÚB Banky a akciovej spoločnosti Slovnaft.

Ilustračný obrázok k článku Z Dunajského fondu sa podporia projekty sumou do 30-tisíc eur
Zdroj: TASR

O grant v maximálnej výške 30-tisíc eur sa môžu uchádzať neziskové organizácie s ucelenými projektmi alebo aj čiastkovými aktivitami, ktoré sú súčasťou ich dlhodobejších projektov.

Projekty musia napĺňať niektorý z cieľov Charty Dunajského fondu:

  • a to bližší kontakt s riekou
  • bohatší život na rieke vrátane prírodných hodnôt
  • plynulejší a príjemnejší pohyb pri rieke
  • spojenie prostredníctvom rieky so susedmi a ďalšími štátmi alebo sídelnými celkami

Termín pre podávanie žiadostí je 29. február 2016. Podrobné podmienky grantovej výzvy a formuláre je možné nájsť na webovej stránke www.dunajskyfond.sk.

Žiadosti vyhodnotí odborná porota, pozostávajúca z členov Kruhu poradcov Dunajského fondu, ktorý tvoria osobnosti pôsobiace v urbanizme, architektúre, environmentálnej oblasti, ako aj osobnosti, ktoré sa podieľajú na tvorbe podujatí mestského a komunitného života a športovo-rekreačných aktivít na rieke.

Konkrétnu výšku podpory úspešných žiadostí bude schvaľovať Správna rada Stredoeurópskej nadácie a ich zoznam bude známy do 15. apríla 2016.

Stredoeurópska nadácia predstavila svoj nadačný program Dunajský fond v septembri 2015 na otváracom Fóre Dunajského fondu s podporou Slovnaftu, Bratislavského samosprávneho kraja, Hlavného mesta SR Bratislavy a Mestskej časti Bratislava-Staré Mesto.

Dunajský fond je otvorenou neziskovou platformou, ktorá združuje finančné, nefinančné a ľudské zdroje pre rozvoj verejnoprospešných aktivít a verejne prístupných priestranstiev v okolí slovenského toku Dunaja, vrátane Malého Dunaja. Stredoeurópska nadácia po realizovanej prvej výzve plánuje vyhlásiť v spolupráci s prispievateľmi fondu ďalšiu grantovú výzvu.

Prečítajte si tiež: Moderná vízia premostenia Einsteinovej prepojí Petržalku s centrom pešou zónou

Zdroj: TASR
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM