Ľuba Lesná Krimi

Z chládku zatiaľ neodíde: Herec Cinkota neuspel na Najvyššom súde

Známy slovenský herec Dušan Cinkota, ktorý sa medziiným preslávil dabovaním Chandlera v populárnom americkom televíznom seriáli Priatelia, ostane kvôli drogám vo väzení.

V decembri 2012 ho Krajský súd odsúdil na osem rokov väzenia, dnes Najvyšší súd tento verdikt potvrdil.

Policajti herca zadržali v máji 2007 pri akcii nazvanej Vrabec a našli uňho pervitín. Cinkota tvrdil, že si drogu kúpil len preto, že bol policajným agentom. Polícia ale jeho tvrdenia ostro odmietla. Podľa vyjadrenia policajného prezidenta Tibora Gašpara pre slovenské médiá bolo pravdou, že Cinkota sa stretával s istým policajtom, ale s kúpou pervitínu, pri ktorej ho zadržali policajti, to nemalo nič spoločné.

„Oslovil istého policajta, ale nešlo o oficiálne riadenú spoluprácu. V žiadnom prípade sa nevykonala kontrolovaná dodávka alebo predstieraný prevod, v ktorom by vystupoval ako agent,“ uviedol v decembri 2012 Gašpar.

Polícia v Dúbravke v roku 2007 sledovala „varičov“ drogy a zistila, že ich tam chodí kupovať aj Cinkota. Policajt, s ktorým sa stretával, o tom vraj nevedel, pretože mu to herec nepovedal.

Ak by Cinkota kupoval drogu ako policajný agent, prevod by musel schváliť minister vnútra a použili by sa policajné peniaze, zdôraznil policajný prezident. Herec si drogu zaplatil zo svojich.

Zdroj: TASR
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM