Rôzne

Z Bratislavy bude v lete na Chorvátsku riviéru premávať viac autobusov RegioJet

Vo februári spustil prepravca pravidelnú linku z Bratislavy na letisko v Budapešti, teraz sa rozhodol pridať ďalšie spoje na Chorvátsku riviéru.

Ilustračný obrázok k článku Z Bratislavy bude v lete na Chorvátsku riviéru premávať viac autobusov RegioJet
9
Galéria
Zdroj: RegioJet

Aj počas letnej sezóny 2018 bude RegioJet prevádzkovať autobusy z Bratislavy na Chorvátsku riviéru. Po minuloročnej úspešnej testovacej prevádzke tiež plánuje rozsah prevádzky linky rozšíriť.

Viac spojov

Linka z Bratislavy na Chorvátsku riviéru sa rozšíri na dvojnásobný počet spojov. „K víkendovému páru autobusových spojov pribudne ďalší pár v strede týždňa. V utorok a v stredu späť,“ Bratislava24.sk informoval Aleš Ondrůj, hovorca spoločnosti. RegioJet uvažuje aj nad tým, že by v prípade veľkého záujmu cestujúcich nasadzoval na spoje namiesto jedného autobusu až dva.

Žlté autobusy začnú premávať v piatok 25. mája 2018 a jazdiť budú počas celého leta až do 6. septembra 2018. Linka odvezie Bratislavčanov až k pobrežiu Jadranského mora – do chorvátskeho mesta Split a ďalších obľúbených letovísk, ako napr. Zadaru, Sukošanu, Biogradu, Pakoštane, Vodíc, Šibeniku, Primoštenu či Trogiru.

Autobusy budú premávať z Bratislavy do Splitu každý piatok a utorok. Z autobusovej stanice Bratislava-Nivy budú vychádzať večer o 21:00 hod., cez noc sa budú môcť cestujúci pohodlne vyspať na sedadlách a do Chorvátska prídu nasledujúce ráno, pričom jazdu ukončia v Splite o 9:30 hod. Späť zo Splitu budú premávať autobusy v sobotu a v stredu večer o 20:30, postupne priberú cestujúcich z ďalších letovísk a do Bratislavy sa vrátia na druhé ráno o 9:00 hod..

Žltý dopravca tiež plánuje rozšíriť svoje podnikanie na nemeckom trhu, kde chce zaviesť autobusy na trase Hamburg – Berlín – Drážďany – Praha s možnosťou prestupu na autobusy ďalej do Bratislavy. Sieť nových liniek chce v Nemecku otvoriť do konca roka 2018.

Vo februári spustil prepravca pravidelnú linku z Bratislavy na letisko v Budapešti, na konci minulého roka pridal tretí pár vlakov medzi Bratislavou a Prahou a začiatkom tohto roka zaviedol aj novú autobusovú linku Bratislava – Viedeň – Budapešť.

Novinky v autobusoch

RegioJet prestaval jeden zo svojich autobusov Irizar i8. Nechal z neho odstrániť štyri sedadlá, aby v ňom mali cestujúci viac miesta na nohy. Sedadlá sa okrem toho dajú vysúvať do uličky, aby ste sa na seba nemuseli so susedom tlačiť. Tento autobus bude premávať na trase Bratislava – Brno – Praha a späť, po novom s kapacitou 59 miest na sedenie (oproti pôvodným 63).

Prepravca plánuje aj ďalšie vylepšenia. Skvalitní technológiu na príjem Wi-Fi internetu vo svojich autobusoch. „Nová technológia skladá a kombinuje príjem dátového signálu od niekoľkých operátorov súčasne – podobne, ako je tomu napr. pri vlakových spojoch RegioJetu,“ vysvetlil Ondrůj. Novou technológiou vybavil RegioJet už viac ako 40 autobusov.

Autobusy RegioJet
9
Galéria
Zdroj: RegioJet
Zdroj: bratislava.dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM