Rôzne Správy

Výzvu za odstránenie plota pred americkou ambasádou podpísalo už takmer 15-tisíc Slovákov

Výzvu pod názvom Hovoríme NIE plotu na Hviezdoslavovom námestí v máji 2017 inicioval poslanec mesta za mestskú časť Staré Mesto Martin Borguľa.

Ilustračný obrázok k článku Výzvu za odstránenie plota pred americkou ambasádou podpísalo už takmer 15-tisíc Slovákov
4
Galéria

Komunálny poslanec Martin Borguľa bojuje proti oploteniu pred budovou americkej ambasády už niekoľko rokov. V tomto roku poukázal na nelegálne užívanie pozemkov na námestí zo strany ambasády aj na neexistenciu právoplatného stavebného povolenia k výstavbe plota. V máji spustil petičnú akciu Hovoríme NIE plotu na Hviezdoslavovom námestí.

„Uvedenú výzvu som inicioval, aby som Veľvyslanectvu USA na Slovensku ukázal, že plot v historickom centre Bratislavy neprekáža len mne osobne, že to nie je samozvaný boj jednotlivca, ale že jeho odstránenie si želajú tisíce Slovákov, ako Bratislavčanov, tak aj návštevníkov nášho hlavného mesta. Až 14 530 ľudí podpísalo moju výzvu,“ povedal Martin Borguľa.

Podporte výzvu

Výzvu bolo možné podpísať od 10. mája do 30. októbra 2017 v uliciach Bratislavy a online na webstránke peticie.com. Online výzva je stále aktívna a občania Slovenska ju môžu aj naďalej podporiť svojím podpisom.

„Udalosti posledných dní, predovšetkým oznámenie Stavebného úradu Starého mesta o začiatku konania na odstránenie stavby, ukazujú, že naše nasadenie za to, aby plot z Hviezdoslavovho námestia zmizol, nebol márny. Verím, že k takémuto vývoju udalostí došlo aj pod naším tlakom a tlakom verejnosti,“ povedal Martin Borguľa.

Všetky vyzbierané podpisy budú v najbližších dňoch doručené Veľvyslanectvu USA v Bratislave.

Plot pred Americkou ambasádou
4
Galéria
Zdroj: bratislava.dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM