Ľubomír Hudačko Rôzne

Významná chvíľa v ich živote: Absolventi z bratislavskej Detskej dopravnej univerzity si prevezmú diplomy!

Nenudili sa ani počas prázdnin, práve naopak! Svojou húževnatosťou a snahou boli príkladom pre starších a teraz si za to prevezmú oenenie. Diplomy za absolvovanie bratislavskej Detskej dopravnej univerzity získa prvých pätnásť študentov.

Ilustračný obrázok k článku Významná chvíľa v ich živote: Absolventi z bratislavskej Detskej dopravnej univerzity si prevezmú diplomy!
Zdroj: Dnes24.sk

Detská univerzita bola na programe v dňoch od 7. do 18. júla. Na pôde Stavebnej fakulty Slovenskej technickej univerzity v Bratislave ich odovzdajú 15 absolventom vo veku od 9 do 15 rokov.

Počas uplynulých dvoch týždňov si organizátori pre študentov pripravili bohatý program. Prvý týždeň sa študenti oboznámili s Mostom Apollo, stretli sa so zástupcami ministerstva dopravy, dozvedeli sa ako funguje Vodné dielo Gabčíkovo, navštívili Múzeum dopravy, naučili sa čítať mapy a základy počítačového projektovania mostov. „Cieľom tohto podujatia bolo oboznámiť študentov s problematikou dopravy a dopravnej infraštruktúry a podnietiť u nich záujem o túto problematiku,“ povedala Zuzana Fabianová zo Slovenskej cestnej spoločnosti.

Nevynechali ani Letisko M. R. Štefánika v Bratislave a v rámci návštevy dopravného dispečingu Národnej diaľničnej spoločnosti videli na vlastné oči riadenie dopravy bratislavského diaľničného obchvatu a tunela Sitina. Počas druhého týždňa navštívili „obaľovačku“ v Smoleniciach, pozreli si železničnú stanicu v Petržalke, na Bratislavu sa pozreli z vtáčej perspektívy z vyhliadky na Moste SNP. „Krv v žilách im rozprúdili pretekárske autá na okruhu Slovakia ring,“ dodala Fabianová. Počas návštevy dopravného ihriska si vyskúšali základné pravidlá cestnej premávky a policajti im predstavili svoju radarovú techniku. Nechýbala ani prezentácia techniky na údržbu ciest a techniky na diagnostické meranie vozoviek.

foto: ilustračné

Zdroj: TASR
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM