Adriana Banásová Rôzne

Výstavba ďalších bytov Perly Ružinova v plnom prúde

Mestský rezidenčný projekt Perla Ružinova „rastie do krásy“. Napriek skutočnosti, že stavebná firma pred nedávnom len dokončila základy, predaných je už vyše 20 percent bytov.

Ilustračný obrázok k článku Výstavba ďalších bytov Perly Ružinova v plnom prúde
Foto: Adriana Banásová / Zdroj: Dnes24.sk

Obytný polyfunkčný komplex bude ležať medzi ružinovskými ulicami Gagarinova, Kaštieľska a Mierová. Od obdobia, kedy sa v rámci tohto projektu vybudovali prvé dve budovy Diamant a Platinum, už uplynuli tri roky. K už existujúcim vežiam tak čoskoro pribudnú ďalšie tri. Koniec výstavby už dvoch prebiehajúcich budov Rubín a Zafír je naplánovaný na jún 2016, posledný Smaragd by mal byť dokončený počas decembra toho istého roku.

O byty je záujem

Developerská spoločnosť Perla Ružinova zahájila výstavbu Druhej etapy v júli minulého roku. Obe budovy budú disponovať 27– dvojizbovými a trojizbovými bytmi a 30 štvorizbovými, z ktorých každý bude vybavený vlastným balkónom.

Firma Eiffage Construction, ktorá stavbu realizuje, v týchto dňoch dokončuje základy. Výstavbe predchádzalo zbúranie predajne ZooDomu, ktorú nahradí komplex dvoch budov s dokopy 162 bytovými jednotkami.

Skutočnosť, že stavebné práce sú prakticky na začiatku však neodradila záujemcov o nové bývanie. Hoci developerská firma spustila predaj bytov v decembri minulého roku, predaných je už vyše 20 percent z celkového počtu bytových jednotiek. Prvé dve veže so spolu 172 bytmi boli skolaudované v roku 2011. V súčasnosti sa v nich dopredávajú posledné dve obytné plochy.

O parkovacie miesta núdza nebude

Spoločnosť Perla Ružinova zastrešuje skupina Mota-Engil. Tá nie je na Slovensku žiadnym nováčikom. Zrealizovala u nás totižto stredisko správy diaľnic pri Mengusovciach alebo kanalizačnú a vodovodnú sieť v Prešove. V Bratislave má zasa v pláne ďalší veľký projekt s názvom Bergamon, ktorý by mal poskytovať 1 200 bytov pri Mlynských Nivách.

Výstavba celého projektu nabrala obrátky v roku 2009. Päť obytných budov, ktoré by mali stáť vo svojej bezprostrednej blízkosti, budú prepojené podzemnými garážami a parterom so službami a obchodmi o rozmere 2000 m2.

Výhodou celého bytového komplexu je jeho strategická poloha 5 minút do centra autom, ako aj blízkosť MHD. Taktiež lokalita disponuje občianskou vybavenosťou, škôlkami, školami, ihriskami či obchodmi. Otázne je, ako budú vnímať túto Perlu skorší obyvatelia už beztak zastavaného Ružinova.

Výstavba bytov v Ružinove
9
Galéria
Foto: Adriana Banásová / Zdroj: Dnes24.sk
Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM