Alexandra Húsková Rôzne

Vyskúšajte si s deťmi orientačný beh na Deň otcov. Koná sa už túto nedeľu v Líščom údolí v Karlovej Vsi

Už šiesty ročník obľúbeného orientačného behu pri príležitosti Dňa Otcov pre vás pripravujú RC Klbko a ŠK Sandberg. Určený je pre rodiny s deťmi a záujemcov z radov širokej verejnosti i začiatočníkov. Na výber sú štyri trate pre všetky vekové kategórie.

Ilustračný obrázok k článku Vyskúšajte si s deťmi orientačný beh na Deň otcov. Koná sa už túto nedeľu v Líščom údolí v Karlovej Vsi
Zdroj: Dnes24.sk

Preteky sa uskutočnia 21. júna 2015 v Líščom údolí v Karlovej Vsi v Bratislave, od 15:00–17:00 hodiny. Prihlásiť sa môžte do stredy 17. júna TU. Na mieste je možné prihlasovať sa len v obmedzenom počte.

Vybrať si môžte zo štyroch kategórií :

Lúčkový beh pre najmenších – 7 kontrolných stanovíšť s obrázkami, ktoré budú umiestnené v priestore lúky v Líščom údolí. Všetky kontroly budú viditeľné, takže rodič môže samostatne pretekajúce dieťa sledovať po celý čas. Lúčková trať je určená pre deti do cca 8–9 rokov, pre starších je už príliš jednoduchá.

  • Mapa: Líščie údolie, mierka 1 : 1 000
  • Dĺžka trate: 350 m, prevýšenie 0 m

Lesná trať ľahšia: Približne 6–7 kontrolných stanovíšť s obrázkami, ktoré budú umiestnené v lese a v priestore lúky v Líščom údolí. Trať bude vedená po chodníčkoch, je možné preteky absolvovať aj vo dvojici s rodičom, prípadne starším súrodencom.

  • Mapa: Líščie údolie, mierka 1 : 5 000
  • Dĺžka trate: 1,1 km, prevýšenie 100 m

Lesná trať dlhšia: Treba navštívíť 7–8 kontrolných stanovíšť s číslami, ktoré budú umiestnené v lese. Trať nebude vedená len po chodníčkoch, a bude si vyžadovať trocha uvažovania nad mapou. Aj túto trať je možné absolvovať vo dvojici s rodičom, prípadne starším súrodencom. Táto trať nie je určená pre začiatočníkov, odporúča sa aj buzola. Niekoľko buzol bude k dispozícii na zapožičanie.

  • Mapa: Líščie údolie, mierka 1 : 5 000
  • Dĺžka trate: 1,6 km, prevýšenie 150 m

OPEN: Trať pre skúsených orientačných bežcov, v dĺžke asi 3,3 km. Kontrolné stanovištia budú umiestnené na najrozličnejších miestach a na ich nájdenie bude nevyhnutné neustále pracovať s mapou. Táto trať v žiadnom prípade nie je určená pre začiatočníkov, odporúča sa aj buzola. Niekoľko buzol bude k dispozícii na zapožičanie.

  • Mapa: Líščie údolie, mierka 1 : 5 000
  • Dĺžka trate: 3,3 km, prevýšenie 250 m

„Pretekári na registrácii obdržia mapu. Treba nájsť kontrolné stanovištia s obrázkami a označiť ich klieštikmi do mapy. Každý pretekár obdrží po dobehnutí diplom a malú odmenu. Víťazom sa stane každý, kto trať zvládne. Lúčková trať bude veľmi jednoduchá a zvládnu ju bez problémov aj predškoláci. Lesná trať bude o niečo náročnejšia, ale dieťa s doprovodom ju zvládne bez problémov. Kondične nebudú náročné, dajú sa prejsť aj krokom,“ informuje Rasťo Dokupil, ŠK Sandberg.

Viac informácií nájdete TU.

Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM