han Krimi

Vyšetrovanie TRAGÉDIE na Zochovej sa končí: ŠIALENÉ, v akej rýchlosti Deděček zrazil ľudí

Šialená jazda športového funkcionár Dušana Deděčka v októbri 2022 otriasla celým Slovenskom. Zostalo totiž po nej päť mŕtvych mladých ľudí. Polícia je s vyšetrovaním na konci.

Ilustračný obrázok k článku Vyšetrovanie TRAGÉDIE na Zochovej sa končí: ŠIALENÉ, v akej rýchlosti Deděček zrazil ľudí
43
Galéria
Zdroj: TASR/Pavol Zachar

Neopísateľná tragédia

Nehoda sa stala v centre Bratislavy v nedeľu večer, presnejšie vlani 2. októbra. Šofér sa vyrútil z podjazdu a nezvládol riadenie vozidla, ktorým v obrovskej rýchlosti „vletel“ na zastávku MHD na Zochovej ulici. Tá bola plná ľudí, prevažne študentov vracajúcich sa zo škôl zo svojich domovov po celom Slovensku.

Deděček bol pod vplyvom alkoholu a pripravil o život päť ľudí! Odvtedy je stíhaný väzobne a hrozí mu doživotný trest.

Znalci už končia

Z dôvodov určenia výšky trestu začala polícia vyšetrovanie nehody, ktoré je podľa Televízie Markíza v záverečnej fáze. Pre televíziu to potvrdil prokurátor, ktorý dodal, že k prípadu bolo vypočutých viac ako štyridsať svedkov.

„Podľa predbežných znaleckých posudkov mal Dušan Dědeček na tachometri takmer 140-tku a v čase nárazu okolo 110 kilometrov za hodinu,“ informuje TV Markíza na svojom webe tvnoviny.sk.

Na frekventovanú zastávku tak dorazili nielen policajti, či hasiči, ale aj experti na dopravu či vedeckí pracovníci kvôli tomu, aby zistili, ako to celé počas jazdy opitého funkcionára bolo.

„Boli na viacerých miestach. Preverovali aj kamery na križovatke pri Prezidentskom paláci, ktoré Dušana Dědečka počas smrteľnej jazdy zachytili,“ píšu tvnoviny.sk. Celé to malo trvať šesť hodín.

„Vo veci prebiehajú záverečné úkony vyšetrovania s tým, aby bolo možné vyšetrovanie ukončiť,“ povedal prokurátor Juraj Chylo.

Ďalšie aktuálne témy

TRAGÉDIA v centre Bratislavy: Auto ZMIETLO zastávku plnú ľudí
43
Galéria
Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM