Správy Správy

Vyše dvadsať dní prázdnin. Koľko voľna si študenti počas školského roka užijú?

Tohtoročné letné prázdniny sú na svojom konci, vyše 640-tisíc študentov základných a stredných škôl zasadne 5. septembra do lavíc.

Ilustračný obrázok k článku Vyše dvadsať dní prázdnin. Koľko voľna si študenti počas školského roka užijú?
Zdroj: TASR

Dva mesiace prázdnin sú za nami, v pondelok 5. septembra si cestu do základnej školy nájde takmer 430-tisíc chlapcov a dievčat, ďalších približne 215-tisíc sa bude hlásiť na stredných školách, viac než 34-tisíc zavíta do špeciálnych škôl. Nový školský rok bude mať 188 vyučovacích dní, študenti sa už teraz môžu tešiť na 24 dní voľna a k tomu víkendy.

PREČÍTAJTE SI: HLASUJTE: Mali by zrušiť nulovú toleranciu na alkohol pre cyklistov?

Kedy budú prázdniny?

Prvé prázdniny v novom školskom roku budú mať žiaci už koncom októbra, čakajú na nich jesenné prázdniny a to v termíne od 28. do 31. októbra 2016. Za nimi nasledujú vianočné prázdniny, v rámci ktorých budú žiaci oddychovať viac ako dva týždne. Prázdninovať budú od 23. decembra do 5. januára. Polročné prázdniny budú 3. februára.

Bratislavský, Trnavský a Nitriansky kraj budú v novom školskom roku prvými regiónmi, kde si žiaci oddýchnu v rámci jarných prázdnin a to od 20. do 24. februára. Nasledovať budú Banskobystrický, Žilinský a Trenčiansky kraj (27. 2 až 3. 3.) a nakoniec Košický a Prešovský kraj (6. 3. až 10. 3.). Veľkonočné prázdniny v školskom roku 2016/17 vychádzajú na 13. až 18. apríla. Až 63 voľných dní čaká na žiakov počas letných prázdnin, ktoré sa začínajú 3. júla. Deti sa znova vrátia do školských lavíc 4. septembra 2017.

PREČÍTAJTE SI: STALO SA NA SLOVENSKU: Bonapárty postihli problémy, Sliač sa predviedol

Dôležitý apríl i november

Zaťažkávajúcim mesiacom pre deviatakov bude v novom školskom roku apríl. Testovanie 9, tzv. monitor, overí vedomosti žiakov posledného ročníka základnej školy 5. apríla. Testy budú z matematiky a slovenčiny, v menšinových školách aj z maďarčiny a ukrajinčiny, slovenského jazyka a slovenskej literatúry. Náhradný termín monitora bude 20. apríla.

Testovanie žiakov 5. ročníka základných škôl pod názvom Testovanie 5–2016 sa uskutoční v novembri na vybraných základných školách z predmetov slovenský jazyk a literatúra, maďarský jazyk a literatúra a matematika. Cieľom testovania je podľa rezortu školstva vstupné hodnotenie žiackych vedomostí a zručností na začiatku druhého stupňa.

Školáci
10
Galéria
Zdroj: TASR
Zdroj: TASR/Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM