Adriana Banásová Rôzne

Vyše 200 dvojičiek na jednom mieste? Áno! Stretli sa na Kuchajde počas celoslovenského stretnutia dvojčiat a viacerčiat

V areáli bratislavskej Kuchajdy sa dnes konala nevšedná akcia. Išlo o 4. celoslovenské stretnutie dvojčiat a viacerčiat s Kamarátom Snoopym, ktorého hlavným zámerom je združovať rodiny s viacerými deťmi. Cieľom podujatia bolo taktiež prekonanie niekoľkých rekordov. Podarilo sa to?

Ilustračný obrázok k článku Vyše 200 dvojičiek na jednom mieste? Áno! Stretli sa na Kuchajde počas celoslovenského stretnutia dvojčiat a viacerčiat
Foto: Adriana Banásová / Zdroj: Dnes24.sk

Ak ste sa dnes počas slnečnej soboty vybrali kúpať a opaľovať na Kuchajdu, možno vás prekvapilo veľa rovnakých či podobných detí pokope. Nie, naozaj sa nemusíte báť, že vidíte dvojmo či trojmo. Išlo totiž o netradičné podujatie, združujúce rodiny s dvojičkami a viacerčatami.

Štvrtý ročník celoslovenského podujatia sa niesol v znamení jednej výraznej zmeny a tou bolo presunutie miesta z Valčianskej doliny pri Martine do areálu bratislavskej Kuchajdy. Ako tvrdí samotná hlavná organizátorka Jana Gregorovičová – vo Valčianskej doline bolo síce krásne, ale počasie bolo veľmi vrtkavé počas všetkých troch predošlých ročníkov. Preto si organizátorský minitím zaumienil, že aj kvôli lepšiemu zázemiu usporiadajú tento ročník v Bratislave.

Projekt vznikol počas materskej

Nápad na vytvorenie takejto akcie vznikol počas materskej dovolenky pani Gregorovičovej. „Táto myšlienka vytvoriť podujatie vzišla z toho, že sme boli skupina mamičiek dvojičiek na sociálnej sieti a stretávali sme sa len virtuálne. Rozhodli sme sa, že by sme sa mohli stretávať aj reálne a tak sme sa pred štyrmi rokmi stretli prvýkrát,“ uviedla pre Bratislava24 Gregorovičová.

Ako sama prezradila, ide prakticky aj o akési hoby, ktoré podľa jej slov nabralo väčšie obrátky, ako sami čakali. „Projekt sme vymysleli my – matky. Vypracovali sme koncepčný projekt, dostali sme na to partnerov, aby sme to vedeli zafinancovať, lebo vstup je bezplatný a rodiny tiež odchádzajú s taškami, kde majú plno darčekov,“ povedala.

Človek by si myslel, že dvojičky sú len raritou, no opak je pravdou – dnes ich na Kuchajde bolo cez 200. Napriek tomu, že nejde o raritu, podujatie dáva rodinám s dvojičkami a viacerčatami skvelú príležitosť, ako sa bližšie navzájom spoznať, porozprávať sa, poradiť si či sa zasmiať.

Akciu moderoval Juraj Hajdin – partner herečky Kristíny Farkašovej, ktorý je tak isto „dvojičkovský tatino“. Pre deti boli prichystané zábavné súťaže, laboratórium zvedavých vedcov či kúzelník. Pre rodičov bola zase pripravená tombola s hodnotnými cenami, módna prehliadka či spoločné fotografovanie rodín s deťmi.

Lámanie rekordov

Prvým pokusom bolo prekonanie rekordu v počte dvojičiek a viacerčiat, druhý pokus o pokorenie rekordu s názvom Dvojkočíkový vláčik, spočíval vo vytvorení čo najdlhšieho „hada“ z dvojkočíkov.

Podľa údajov organizátorov bolo na akciu zaregistrovaných spolu 245 rodín, predbežné výsledky okolo obeda hlásili 214 dvojičiek, 9 trojčiat a jednu rodinu so štvorčatami. „Rodina so štvorčatami je zatiaľ jediná, pred dvomi rokmi prišli dve rodiny,“ informovala Gregorovičová.

Či sa rekord podarilo prekonať vás budeme informovať.

Celoslovenské stretnutie dvojčiat a viacerčiat
24
Galéria
Foto: Adriana Banásová / Zdroj: Dnes24.sk
Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM