Jakub Forgács Samospráva

Vyrastie v Rači multifunkčný športový areál? Definitívne rozhodnutie padne už čoskoro

O tom, či v bratislavskej mestskej časti Rača vyrastie nový multifunkčný športový areál, rozhodnú poslanci. Výstavbu areálu, za ktorou stojí známy slovenský hokejista Ľubo Višňovský, odporučili miestnemu zastupiteľstvu odhlasovať aj odborné komisie.

Ilustračný obrázok k článku Vyrastie v Rači multifunkčný športový areál? Definitívne rozhodnutie padne už čoskoro
Zdroj: TASR

Na dnešnom zasadnutí Miestneho zastupiteľstva bratislavskej mestskej časti (MsČ) Rača poslanci definitívne rozhodnú o výstavbe multifunkčného športového areálu na Černockého ulici. Mimoriadne zasadnutie odborných komisií, ktoré sa konalo 2. júna, dospelo k prijatiu uznesenia, na základe ktorého komisie odporučili miestnemu zastupiteľstvu odhlasovať výstavbu multifunkčného areálu SAR, za ktorou stojí aj známy slovenský hokejista Ľubo Višňovský.

Konečnému hlasovaniu predchádzalo niekoľko prezentácií. Ako prvá sa 24. apríla konala prezentácia troch investičných zámerov na multifunkčný športový areál pred poslancami MsČ Rača. Následne 7. mája bolo verejné prerokovanie projektov s občanmi Rače, na ktorom mala verejnosť možnosť vysloviť názor a pripomienky, na základe ktorých investori svoje zámery modifikovali a upravovali. Napokon sa 2. júna konalo mimoriadne zasadnutie odborných komisií MsČ Rača aj za prítomnosti investorov.

„Areál na Černockého ulici, ktorý je v súčasnosti v zmysle územného plánu hlavného mesta SR Bratislavy určený na šport, telovýchovu a voľný čas, by sa tak v budúcnosti mohol stať viacúčelovým moderným športovým areálom, ktorý bude k dispozícii tak pre Račanov, ako aj pre všetky vrstvy obyvateľov z celej Bratislavy a okolia,“ priblížila Eva Miklánková z Miestneho úradu v Rači.

Foto: ilustračné

Zdroj: TASR
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM