Jakub Forgács Rôzne

Vyhľadávané prírodné kúpaliská v kraji: Kde je vyhovujúca kvalita vody na letné radovánky?

Letná sezóna je už v plnom prúde a preto sa treba pozrieť aj na to, ako to vyzerá s možnosťami kúpania v našom okolí. Hygienici z Úradu verejného zdravotníctva Slovenskej republiky (ÚVZ SR) zverejnili zoznam prírodných kúpalísk, s vyhovujúcou kvalitou vody na kúpanie.

Ilustračný obrázok k článku Vyhľadávané prírodné kúpaliská v kraji: Kde je vyhovujúca kvalita vody na letné radovánky?
Zdroj: TASR

K piatku bolo vydané povolenie na prevádzku pre 17 prírodných kúpalísk s vyhovujúcou kvalitou vody na kúpanie. V Bratislavskom kraji sú to Zlaté Piesky, Kuchajda a Slnečné Jazerá – Senec. V minulom týždni pokračovali kontroly kvality vody aj na Vajnorskom jazere.

Vytvorenie takéhoto zoznamu je dôležité, nakoľko kúpanie v prírode so sebou prináša množstvo rizík. Ľudia sa dostávajú do kontaktu s množstvom mikroorganizmov, ktoré môžu ohroziť ich zdravie.

Na konci minulého týždňa malo povolenie na prevádzku 149 umelých kúpalísk (457 bazénov). Hygienici vybavujú ešte 11 kúpalísk, pri ktorých chýbali výsledky rozborov vody.

„Pre nepriaznivé počasie bola návštevnosť na kúpaliskách počas týždňa nízka. V budúcom týždni schvália prevádzku posledných kúpalísk, ktoré budú mať počas tohtoročnej kúpacej sezóny organizovanú rekreáciu,“ informuje Úrad verejného zdravotníctva.

Foto: ilustračné

Zdroj: Webnoviny.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM