Krimi

Vydesené dievčatá! Polícia vyšetruje obťažovanie študentiek v budove Univerzity Komenského

Polícia vyšetruje obťažovanie študentiek v budove Univerzity Komenského (UK) na Šafárikovom námestí v Bratislave.

Ilustračný obrázok k článku Vydesené dievčatá! Polícia vyšetruje obťažovanie študentiek v budove Univerzity Komenského
Zdroj: TASR

TASR to potvrdila hovorkyňa UK Lenka Miller. Situáciou sa zaoberajú policajti z Okresného riaditeľstva Policajného zboru v Bratislave I, priblížil pre TASR bratislavský krajský hovorca Szeiff.

Bezpečnosť študentov a študentiek je podľa hovorkyne UK Lenky Miller pre univerzitu prvoradá. „Aj z tohto dôvodu sme vstupy do budovy na Šafárikovom námestí zabezpečili turniketmi a kamerovým systémom. Študentky a študentov, ktorí majú v budove prednášky, sme upozornili e-mailom. Incidenty aktuálne vyšetruje polícia,“ priblížila Miller.

„Právnická fakulta UK nám zaslala informáciu o incidentoch, ktoré sa opakovane odohrávajú v priestoroch budovy na Šafárikovom námestí pred turniketmi. Ide o obťažovanie študentiek neznámou osobou,“ uviedol jeden z dekanov v liste, ktorý má TASR k dispozícii.

V mailovej komunikácii študentov a kolegov požiadal, aby dbali na bezpečnosť seba a svojho okolia a incidenty tohto druhu nahlásili polícii, vrátnikovi aj vedeniu fakulty.

„Stála som pred školou a pozerala sa do telefónu, keď som odrazu mala jeho hlavu na ramene, vbehla som naspäť do budovy. V priebehu dvoch minút pribehlo dovnútra ďalších asi sedem dievčat, spoločne sme sa vybrali k vrátnikovi, keď muž vbehol aj do átria,“ priblížila jedna z obetí pre portál Refresher.sk, ktorý na prípad tiež upozornil.

Ilustračné foto

Zdroj: TASR
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM