han Samospráva

VYČÍŇANIE vandalov nemá konca: TAKTO prevrátili lavičky na Jakubovom námestí, FOTO

Na Jakubovom námestí v Bratislave chcú posilniť pravidelné hliadky. Chystá sa aj monitoring prostredníctvom kamier či fotopascí.

Ilustračný obrázok k článku VYČÍŇANIE vandalov nemá konca: TAKTO prevrátili lavičky na Jakubovom námestí, FOTO
4
Galéria

Na sociálnej sieti o tom informuje mestská časť Staré Mesto, ktorá upozornila na vytrhnuté a prevrátené lavičky v parku. V súvislosti s týmto prípadom avizuje podanie trestného oznámenia na neznámeho páchateľa.

„V spolupráci s mestskou políciou chceme posilniť pravidelné hliadky na mieste a v rámci plánovanej revitalizácie zaviesť hneď niekoľko mäkkých opatrení,“ uviedla staromestská samospráva.

Situáciu plánuje pravidelne monitorovať a vyhodnocovať.

Podotkla, že verejný priestor patrí všetkým. „Rozumieme, že sa Jakubovo námestie niekedy stane útočiskom ľudí bez domova či zábavychtivej mládeže počas víkendových večerov,“ doplnila s tým, že námestie je obľúbeným miestom rodín s deťmi, mladých ľudí, ale aj seniorov.

Už to opravili

Našťastie, dlho lavičky v takom stave nezostali. „Pracovníci TSSM naprávajú výsledky včerajšieho vandalizmu na Jakubovom námestí. Veľká vďaka tomuto operatívnemu tímu, nie je to práca na pár minút,“ píše Staré mesto na Facebooku.

KLIKNITE aj na tieto články:

Lavičky už sú po "nálete" vandalov na svojich miestach
4
Galéria
Zdroj: Bratislava.dnes24.sk/TASR
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM