Barbara Dallosová Krimi

Vyčíňanie „mokrých banditov“: Najprv utopili auto a potom sa už policajti nestíhali čudovať

Odignorovali závoru, utopili kradnuté auto a to bol stále len začiatok. Bratislavským dopravákom sa dostala do rúk naozaj zaujímavá partička...

Ilustračný obrázok k článku Vyčíňanie „mokrých banditov“: Najprv utopili auto a potom sa už policajti nestíhali čudovať
Zdroj: Policajný zbor SR

Niekoľko ľudí, ktorí skončili v rukách polície, muži zákona s nadhľadom označujú ako „mokrých banditov“. Niektoré časti Bratislavy sú totiž pod vodou a v súvislosti s tým dopraváci vykonávali odklon dopravy podjazdu na Gagarinovej ulici, keď zbadali podozrivý Renault. O prípade informuje Krajské riaditeľstvo PZ v Bratislave.

Auto šlo už na prvý pohľad prirýchlo, hliadka mu preto dávala pokyn na zastavenie. Vodič však nereagoval a uzáveru obišiel.

„Následne vodič nezvládol riadenie, narazil do dopravného značenia a v dôsledku mokrej vozovky a jeho vysokej rýchlosti dostal tzv. aquaplaning. Jeho bezohľadná jazda bola ukončená až na základe zaplavenia vozidla vodou,“ opisuje polícia.

„Po zlyhaní motora osobného motorového vozidla, muž sediaci na miesto vodiča vystúpil z auta a následne dobrovoľne pristúpil k hliadke, pričom jej tvrdil, že osobné motorové vozidlo zn. Renault Clio nešoféroval. Následne z uvedeného vozidla vystúpili ešte dve osoby,“ vysvetľujú policajti s tým, že v tej chvíli už na miesto mierili aj posily v podobe ďalšej hliadky.

Policajti začali lustrovať a zistili, že po aute je vyhlásené pátranie a malo byť ukradnuté v skorých ranných hodinách (21.6.) zo súkromného pozemku v obci Marianka. Keďže vzniklo podozrenie z krádeže, hliadka osobu sediacu na mieste vodiča obmedzila na osobnej slobode. A tu začala ďalšia dráma.

„Keďže muž kládol aktívny odpor a vzniklo dôvodné podozrenie že sa pokúsi o útek, boli voči nemu za prísneho dodržania zákonných podmienok použité donucovacie prostriedky. Následne boli traja muži eskortovaní k realizácií ďalších procesných úkonov na príslušné policajné oddelenie,“ opisuje polícia s tým, že prebieha vyšetrovanie a po vykonaní úkonov bude kradnuté auto vrátené majiteľovi.

Zdroj: Policajný zbor SR
Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM