Jakub Haršany Správy

Vybil sa vám v MHD mobil? V nových autobusoch by mohli pribudnúť nabíjacie zásuvky

Dopravný podnik Bratislava zvažuje zavedenie nabíjacích USB zásuvok v autobusoch MHD. Privítali by ste túto možnosť?

Ilustračný obrázok k článku Vybil sa vám v MHD mobil? V nových autobusoch by mohli pribudnúť nabíjacie zásuvky
2
Galéria

Určite sa vám neraz stalo, že počas cesty v MHD váš mobil vypovedal službu. Nič vážne by sa nestalo, pokiaľ by ste sa v tomto momente nepotrebovali revízorovi preukázať SMS lístkom. Vtedy by vznikol problém, ktorý by vás mohol stáť peniaze.

Nové autobusy s novom možnosťou?

Všetkému by sa dalo vyhnúť, ak by ste sa počas cesty pripojili k sieti a váš telefón si jednoducho nabili. V súčastnosti vozidlá bratislavskej MHD túto možnosť neposkytujú. Onedlho by sa to však mohlo zmeniť.

Dopravný podnik Bratislava (DPB) plánuje v blízkej budúcnosti kúpiť 88 nových autobusov, v ktorých by funkcia nabíjania mobilov mohla byť zabudovaná. „V prípade nákupu nových autobusov, DPB, a. s. uvažuje aj s nabíjacími USB zásuvkami,“ Bratislava24.sk informovala hovorkyňa DPB Adriana Volfová.

Anketa ukázala záujem verejnosti

V otázke záujmu verejnosti o nabíjacie zásuvky v autobusoch, vypísal portál imhd.sk anketu, v ktorej sa pýtal občanov, či by spomínanú možnosť využívali, ak by bola zavedená. Ankety sa zúčastnilo 614 respondentov, z ktorých 57 percent odpovedalo, že by nabíjačky využívali. 38 percent sa vyjadrilo záporne.

O kúpe nových autobusov rozhodnú bratislavskí mestskí poslanci. Či v nich pribudnú aj nabíjacie zásuvky, bude záležať od rozhodnutia Dopravného podniku.

Ilustračný obrázok

Autobus MHD
2
Galéria
Zdroj: TASR
Zdroj: bratislava.dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM